Hovudside

Hvordan Grow en Argan treet

by Walther

Argan treet (Argania spinosa) frø er kilden til argan olje, som brukes som en matolje og i kosmetikkindustrien. Argan olje er rik på umettede fettsyrer og vitamin E. Treet er optimalisert for Sør-Marokko, der den vokser i åpne skoger opp til en høyde på mer enn 5000 meter. Argan trær kan dyrkes fra frø og kan overleve temperaturer ned til 19 grader Fahrenheit.

Bruksanvisning


•  Grow argan fra frø plantet i 3-tommers plast potter. Plante frøene 2 inches dypt i en fuktig jord blanding består av to deler leirjord, en del torv mose og en del humus. Spiring tar opptil en måned. Transplantere spirene til 6-tommers potter når de har produsert et par blader og før deres trykk rot er skadet av potten. Plante stiklinger i en blanding inneholdende tre deler jord til en del torvmose og en del humus.

•  Plant argan frøplanter utendørs i fri-drenering jord og en solrik beliggenhet. Pass på å ikke skade deres delikat pæleroten når planting. Unngå svært sandholdig jord jord og vannmettet jord. Argan trær vokser i skrinn jord i sitt eget habitat, ifølge University of Arizona Campus Arboretum nettsted, og er ikke masete om jordkvalitet.

•  Vann din argan treet i løpet av sommeren hvis jorda er i fare for å tørke ut. Argan trær i naturen motta opptil 39 inches av regn per år. Argan trær som ikke får nok vann vil gå inn dvalen og ikke produsere noe frukt. De vil tolerere vanning med brakkvann.