Hovudside

Hvordan spare Potet Planter Etter en sen Freeze

by Walther

Hvordan spare Potet Planter Etter en sen Freeze

Poteter er kald-sesongen grønnsaker og det er over 100 varianter som er dyrket over hele verden. Når potet planter vokser, har de mørkegrønne, buskete og kompakte blader. Men hvis en potet plante tåler en sen eller uventet fryse, kan du legge merke til at bladene wilt, får soggy eller selv bli svart. Avhengig av hvor modne potetene er på tidspunktet for fryse, kan anlegget kun lider av et estetisk såret. Dersom potetene har dannet på vintreet, de vil vanligvis ikke bli skadet av en sen fryse.

Bruksanvisning


•  Vent til isen å tine før du vurdere nøyaktig skade av fryse til potetplanter.

•  Gjør ikke vann eller forsøke å vaske isen ut av potetplanter. Mens kaldt vann kan fryse flere av bladene, kan varmt vann og med gjøre mer skade fordi det vil heve temperaturen av anlegget for raskt, og kan permanent skade potet plantens cellevevet.

•  Skjær bort eventuelle soggy, brunes eller på annen måte skadet blader med hagesaks. Dette er mer viktig hvis potetene er svært unge. Hvis poteter har allerede begynt å vokse, fjerne svertet eller skadede blader er mer av estetiske grunner. Potetene skal være uskadd etter en fryse når de blir eldre.

•  Vent til vinrankene å dø tilbake naturlig før høsting av poteter. Avhengig av hvilken rekke potet som du vokser, kan dette være når som helst i løpet av sommeren. Mens fryse kan føre til at noen dieback, ikke høste potetene før hele vintreet begynner å dø tilbake.

Tips og advarsler


  • Ikke bli motløs hvis du ser frostskadet blader eller svertet skudd på grunn av sen fryser. En tidlig fryse kan drepe frøene, men en senere fryse kan bare slå bladene og skyter svart. Du kan fjerne dem slik at de ikke ødelegge utseendet av hagen, men mest sannsynlig en sen fryse ikke kommer til å drepe dine poteter.