Hovudside

Hva er tøymykner?

by Walther

Hva er tøymykner?

Tøymyknere brukes når du vasker eller tørke tøyet for å gjøre dine klær og andre tekstiler statisk-fri, føles myk og lukter godt. Flytende stoff myknere som brukes i vaskemaskin og tørketrommel ark, men har ingredienser som er kjent for å være skadelig for helsen din, i henhold til US Environmental Protection Agency. Lær om tøymyknere og de ulike alternativer til å bruke dem når du gjør din vaskeri.

Funksjon


Den viktigste funksjonen til tøymyknere er å fjerne statisk stoff fra stoff, som kan gjøre den myk og luftig. Tøymyknere pels klær med positivt ladede tensider, som er er forbindelser som reduserer overflatespenningen av en væske, har smøremiddel egenskaper, og fester seg til de negativt ladede områdene av fiber, og dermed nøytralisere deres kostnad.

Skadelige ingredienser


Ifølge US Environmental Protection Agency og sikkerhetsdatablad (HMS), kan kjemikaliene i tøymyknere være skadelig for helsen din. Slike kjemikalier omfatter benzyl-acetat, som er knyttet til bukspyttkjertelkreft; benzylalkohol, noe som fører til forstyrrelser i sentralnervesystemet og limonen, som er et kjent karsinogen. Andre skadelige ingredienser er etylacetat, A-Terpineol, kamfer, linalool, kloroform og ftalater. Disse kjemikaliene 'effektene er mer alvorlig når de varmes opp i en tørketrommel, noe som gjør tørketrommel ark farligere enn flytende myknere.

Effekter


Ifølge EPA og til National Toxic Encefalopati Foundation, helseproblemer knyttet til kjemikalier i tøymyknere, når de utsettes enten fra inhalasjon fra eksos av tørketromler eller fra hudkontakt med stoffet, inkluderer irritasjon i øyne, nese og svelg og luft problemer, hodepine, kvalme, oppkast og svimmelhet. Andre effekter inkluderer skader på lever og nyrer, lungebetennelse eller til og med dødelig ødem. Rykninger i musklene og kramper, forvirring, tretthet, tap av bevissthet, kreft, allergier og reproduktive systemet problemer er andre effekter.

Alternatives


Ett alternativ til å bruke tøymykner er å bruke naturlige stoffer fordi de ikke utvikler statisk. Du kan også bruke gjenbrukbare, PVC-fri tørketrommel baller for myke, luftige, statisk gratis klær. I stedet for å bruke tøymykner, bare riste ut klær eller tørke dem ute på en klessnor for å eliminere statisk stoff. Bruk "grønne" tøymykner merker som er laget uten skadelige kjemikalier. På samme måte kan du legge til en kvart kopp av natron eller hvit eddik når du vasker klærne dine for å myke dem.