Hovudside

Funksjonen til Flower Petals

by Walther

Kronblader er fargerike og intrikat arrangert. Men de ble ikke skapt for øyets nytelse alene. Natur designet bladet med spesielle egenskaper for å hjelpe sine sjanser til overlevelse og reproduksjon. Petals kommer i et bredt spekter av former, farger og størrelser, som faktor i hvor godt bladet hjelper blomsten i forbifarten sine gener til neste generasjon.

Attraksjon


Hovedfunksjonen til et kronblad er å tiltrekke seg insekter til blomsten. Grunnen anlegget ønsker å tiltrekke seg insekter - spesielt pollinerende insekter som bier - er så blomsten kan reprodusere. De bruker ofte dufter produsert av kjertler til hjelp i denne oppgaven. Hele samlingen av kronbladene er kjent som Corolla.

Flower-Petal Design


Kronblader utvikle en spesifikk petal mønster for å tiltrekke seg den rette typen pollinator. For eksempel har en rød rørformet blomst et bestemt blad design som tiltrekker seg kolibrier. Dette er den beste måten for at stilen av blomsten til å reprodusere. Den Stapelia blomst bruker sin petal stil, med duften av råtnende kjøtt produsert av kjertler, for å tiltrekke fluer for å bistå i pollinering. Hvis kronbladene er knyttet sammen, kalles det sympetalous. Hvis du har en blomst med separate kronblad, er det polypetalous. Hvis bladet er symmetrisk med en linje trukket fra alle deler av blomsten, er det actinomorphic.

Petal Evolution


Som kronblader utviklet seg, utviklet de ulike formål. En støtte stykke blomsten kalles bract. I blomster, som julestjerne, tar denne bract på en rød fargetone for å øke pollinering. Gjennom prosessen med utviklingen, julestjerne mistet sin opprinnelige sanne kronblad, men bracts utviklet seg til å fremstå som kronbladene. Vitenskapelig, kronbladene av en julestjerne er ikke engang petals, men en modifisert del av anlegget.

Spiselige blomster


Mange dyr, som hjort, spise blomster, men en gammel trend er nytt igjen: blomster brukes i oppskrifter. Ikke alle blomstene er spiselige, men; noen er giftige, så vær forsiktig med hva du spiser - og aldri spise noen blomst behandlet med kjemikalier eller funnet tilfeldig. Hvis du bruker blomster som matkilde, vet hvor de blomstene kom fra. Carnation petals kan brukes til salater og brukes til å lage en fransk likør kalt Charteuse. Dag Lilly kronbladene har en søt smak, og kan brukes i desserter. Krysantemum kronbladene har en eddik til pepper smak og brukes i stek eller salater.