Hovudside

Slik installerer snøfangere på Metal Taktekking

by Walther

Slik installerer snøfangere på Metal Taktekking

Snøfangere er snø og is retensjonsanordninger for skrå metalltak. De holder frossen nedbør på plass, slik at snøen eller isen smelter eller gli av en del av taket i små biter i stedet for farlige biter. Snøfangere er som innhegninger som monteres på kanten av et tak; andre er små, strategisk forskjøvet trekantede pigger som monteres enkelt på et metall taket med sterkt lim. Installere pigg stil av snøfangere er ikke komplisert. Produsenter anbefaler profesjonell installasjon, men en dedikert gjør-det-yourselfer med en sikker stillas kan gjøre det. Vent på en tørr dag for å jobbe; limet vil ikke holde seg godt til en fuktig tak.

Bruksanvisning


•  Plasser et merke med en blyant seks inches opp fra nedre kant av taket og 6 inches i fra den ene siden. Fortsette å gjøre merkene seks inches opp fra nedre kant, plassere dem 24 inches fra hverandre som du flytter over lengden på takfot.

•  Lag en andre rad av merkene 12 inches fra nedre kant av taket. Gjør det første merket 12 inches fra siden i stedet for 6. Hold merkene 24 inches hverandre. så de er forskjøvet med den første raden av merkene.

•  Ta på vernearbeidshansker og rengjøre området rundt hver mark med isopropyl alkohol våtservietter. Som blyantmerker bli smittet når du er rengjøring, få nye merker på de rengjorte områder. Ta av arbeidshansker og sette på tykke gummihansker.

•  bruk klar taktekking klebemiddel til bunnen av den første snøen vakt. Dekke hele bunnen med klebemidlet.

•  Trykk limte ende av snøfangere langs den første merke på taket før limet siver ut fra undersiden. Plasser vakt så den vertikale kanten vender opp skråningen av taket ditt. Tørk av overflødig lim fra hele vakt med fingeren.

•  Påfør lim til en annen snø vakt pigg og, ved hjelp av nærliggende forskjøvet blyant mark som en guide, feste vakt til taket. Fortsett å feste snøfangere langs forskjøvet rader på taket på denne måten. På steder som mottar mye vinternedbør, foreslår produsenter installere snøfangere bare ovenfor innganger, for å avskrekke risiko for taket kollapset.

Tips og advarsler


  • Noen snøfangere har skruehull i dem slik at du kan bore vaktene på plass; skruer er bare nødvendig hvis locale opplever kraftig snøfall.
  • Hvis banen av taket ditt er ekstremt høy, kan to rader med snøfangere ikke være tilstrekkelig.