Hovudside

Hvordan Cut frisk syrin

by Walther

Hvordan Cut frisk syrin

Syriner brast i blomst i slutten av våren og forsommeren. De rosa, blå eller lavendel blomster utvikle seg i kjegleformede klynger på busker. Syriner gjøre gode snittblomster for både sitt utseende og berusende duft. Når kuttet riktig og til rett tid, overlever den lilla og blomster for inntil to uker i en vase. Syriner gjøre en slående ordning på egen hånd eller når parret med andre tidlig sommerblomster, som roser.

Bruksanvisning


•  Inspiser syrinbusk for blomsterakser med knopper akkurat begynt å blomstre. De beste pigger har knopper som bare er delvis åpnet, da disse blomst i en lengre periode en gang kuttes.

•  Skjær lilla blomst hode fra busken med en skarp saks. Gjøre kutt rett over et blad eller blad Bud, kutte stammen i en 45-graders vinkel. Plasser kutt stilkene i en bøtte med vann før du tar dem innendørs.

•  Fyll en beholder med varmt, 150 grader Fahrenheit vann. Plasser lilla stilkene i vannet. Sette blomstene i et kjølig rom over natten.

•  Løs kutt blomst mat, tilgjengelig fra blomsterbutikker, inn i en vase med vann. Plasser syrinene i vase. Erstatte vannet og blomst mat hver to til tre dager.

Tips og advarsler


  • Fjern eventuelle blader på den lilla stilk som sitter under vann i vasen. Også fjerne løv eller blader som faller fra blomsten og ut i vannet. Råtnende plantemateriale i vannet forkorter livet av syriner.
  • Skjær syriner i morgen etter at duggen har tørket på blomstene. Morgen blomster vare lenger som de ikke var under varmestress under skjæring.