Hovudside

Høsting Brodiaea

by Walther

Brodiaea tilhører et sett av planter kalt Brodiaea kompleks, en gruppe av slektene fra liljefamilien. Disse Urter vokse fra knoller (modifiserte undergrounds stammer) og er innfødt i hele den vestlige stater. Kuttet blomst heter brodiaea er Triteleia laxa, en art knyttet til sann Brodiaea og nesten identisk i utseende. Disse er enkle å dyrke planter vokse 12 til 20 inches høy og blomstrer i slutten av våren og forsommeren. De langstilkede blomster er bra for innendørs ordninger hvis kuttet like før blomstene begynner å åpne. Brodiaea er hardfør i US Department of Agriculture plantesoner 5 til 8.

Bruksanvisning


Voksende Brodiaea


•  Forbered et plantestedet for brodiaea i full sol til lett skygge ved å løsne jorden til en dybde på 8 til 10 inches med en spade eller spade. Som med de fleste og blomsterknoller, må jorda være godt drenert, så ikke velg et sted som holder seg fuktig, for eksempel i nærheten av en downspout.

•  Plant brodiaea i høst. Ved hjelp av en sparkel eller pære planter, plasser hver corm slik at bunnen er 5 inches under jord nivå. Plass stengelknoller 3-4 inches hverandre. Brodiaea ser best ut når plantet i store fonner eller masser.

3-feed pærene hver vår med en gjødsel spesielt formulert for blomstrende løker. Følg anvisningen på pakken nøye for riktig mengde til å søke, så hastigheten vil variere avhengig av hvilket produkt du velger. Noen produkter også ringe for et fall søknad.

•  Vann brodiaea bare under lengre tørkeperioder. Anlegget er naturlig tørke tolerant så normal nedbør er vanligvis tilstrekkelig.

•  Påfør en løs vinter mulch over planting seng i plantesoner 5 og 6 for ekstra beskyttelse. Påfør mulch etter at plantene har gått i dvale, og rydde vekk alle vissent løv og annet rusk før bioklipp. Fjern den ekstra mulch til våren. Vinter mulch er ikke nødvendig i plantesoner 7 og 8.

Høsting og bruke Brodiaea Flowers


•  Harvests brodiaea blomster av én til to dager før den første blomsten knopp i klyngen åpnes. Skjær blomsten stammen på bakkenivå, som nye blomster ikke skal forekomme på eventuelle gjenværende stammen. Blomster kutte på dette stadiet vare så lenge som 12 dager under optimale forhold. Mens hver enkelt blomst i en klynge varer bare tre til fire dager, blomstene åpner over en lengre periode.

•  Fyll en ren vase med vann blandet med et kutt blomst konserveringsmiddel. Følg anvisningen på pakken for mengden av konserveringsmiddel for å blande seg med mengden vann din vase holder, og rør blandingen godt for å løse kjemikalier.

•  recut den brodiaea stammer under vann før du legger dem i vasen.

•  Skift vann og konserveringsmiddel blanding når det begynner å se skyet eller misfargede, vanligvis hvert tre til fire dager. Recut stilkene hver gang du fyller vasen.