Hovudside

Hva er årsaken til Mold i skapet?

by Walther

Mold kan vises i mange farger, fra hvit til svart med mange nyanser imellom. Det kan også vises i forskjellige konsistenser, fra fløyel til slimete, avhengig av hvor dypt kolonien ligger innenfor dens berørte husholdning overflaten. Hvis du oppdager mugg vokser i skapet, kan problemet være forårsaket av flere faktorer.

Moldy Stoffer


Stoffer som klær presentere en førsteklasses grobunn for mugg. Bomull gir "mat" (eller næringsstoffer) for mugg, og det absorberende natur stoffer tillater dem å holde på fuktigheten. Denne kombinasjon av fuktighet og næringsstoffer fører klær for å tiltrekke seg mugg (et tidlig stadium av muggvekst). Hvis du har mugne klær hengende i skapet, kan spores lett spre seg og bosette seg på nye steder, for eksempel på teppet og på veggene i skapet. Alltid inspisere klær før du setter dem bort, og aldri henge våte eller fuktige klær i skapet.

Fuktighet


I sesonger med høy luftfuktighet, kan garderobeskap bevise bidrar til muggvekst, ifølge North Dakota State University professor Kenneth Hellevang. Garderobeskap langs yttervegger har høyest risiko, som overflødig vanndamp akkumuleres i mørket isolert sted. Du kan forbedre luftsirkulasjonen til skapet ved å la døren stå åpen i perioder med høy luftfuktighet, og du kan holde fuktigheten under kontroll ved hjelp av en avfukter.

Water Damage


Fuktighet må finnes i en eller annen form for mugg å vokse. Hvis du kan utelukke fuktighet, inspisere skapet for en annen kilde til fuktighet. Kanskje du har en lekkasje i følge en fersk regnstorm tak. Hvis fuktigheten ser ut til å komme fra innenfor murene, ta kontakt med en mold remediator umiddelbart. Dette peker vanligvis til en intern VVS problem, og du kan ha en større mold kolonien vokser inne i veggen.

Attic Mold


Mold vokser fra sporer og kan spre seg raskt til nye steder. Hvis du ikke kan identifisere kilden til skapet mold, kan det ha sin opprinnelse i et helt annet sted, for eksempel over taket. Mugg siver gjennom veggplater og takplater, bosatte seg på nye steder som garderobeskap. Finne nøyaktig hvor kolonien finnes i skapet (for eksempel, kan du legge merke til mørke flekker på taket), og finne ut om du kan få tilgang til den andre siden (for eksempel på loftet) for å finne årsaken til mugg. Bruk alltid en pustemaske ved inspeksjon for mold.