Hovudside

Ulike typer japanske Trees

by Walther

Ulike typer japanske Trees

Japanske trær er blant de mest visuelt tiltalende hage prøver. Noen er eviggrønne, noen utvikler saftig frukt og noen tilbyr strålende fargeskjermer. Japanske trær kommer i ulike former, fra oppreist til gråt, og de fleste kommer i dverg varianter også. Gartnere over hele verden ønsker å ha disse flotte trær i sine verft, ikke bare for den merverdi de bringer til landskapet, men for sin unike skjønnhet.

Japanske Maples


Når folk tenker på japanske trær, Maples kommer ofte til tankene. Det finnes mange varianter av japansk lønn, inkludert Amber Ghost, japansk Stripped-Bark og Threadleaf. De fleste foretrekker delvis skygge, men kan vanligvis tåle full sol, og de vokser godt i USDA hardførhet soner 5 til 8. Ulike varianter kan vokse alt fra 10 til 35 fot høy, med en gjennomsnittlig spread på ca 20 meter bred. Japansk lønn er noen av de mest fargerike trær, i nyanser av lilla, rødt, oransje, grønn og bronse. Noen har også små blomster som blomstrer om våren.

Bonsai Trees


Selv om praksisen sin opprinnelse i Kina, begrepet "bonsai" er japansk, og mange gartnere velger japanske varianter når laging disse små dekorative trær. Bonsai trær er ofte antatt å være dverg trær, men de er faktisk mindre trær eller busker som er trent til å vokse i potter ved hjelp av teknikker som beskjæring, rot reduksjon og poding. Japansk bøk, japansk svart furu og blå moss Kypros er noen japanske trær brukes til bonsai.

Japansk Privet


Japanske privets har glossy eviggrønne blader som utvikler hvite blomster og svarte bær som varer nesten året rundt og tiltrekke fugler. De vokser i USDA hardførhet soner 7B til 10A og krever full til delvis soleksponering. Japanske privets kan vanligvis vokse hvor som helst mellom 8 til 12 meter i høyde, med spreader mellom 15 og 25 fot. De er runde og tett formet, vokse i oppreist formasjon og blir noen ganger brukt som bonsaitrær også.

Yoshino Cherry


Yoshino kirsebær er oppreist, runde vase-formet trær som vokser opp til 35-45 meter i høyde og har spreader mellom 30 og 40 meter bred. Store Yoshino kirsebærtrær kan begynne å utvikle en gråtende formasjon. De har hvite eller rosa blomster som vokser om våren før dyrke sine avlange formede grønne blader som blir gule i høst. De utvikler uanselig frukt som vil tiltrekke fugler. De vokser best i full sol og USDA hardførhet soner mellom 5 til 8 med syrlig, godt drenert jord.