Hovudside

X10 kontrollprogrammer

by Walther

X10 kontrollprogrammer

X10 er en hjemme automasjon protokoll som kobler sammen enheter over kabling av et hjem. Denne fremgangsmåten gjør det mulig nesten hvilken som helst enhet, inkludert lys og apparater, som skal fjernstyres så lenge som den er koblet til en styringsmodul X10. Tilkoblede enheter er ofte styrt av fjernkontroller eller knappepaneler. Med riktig programvare, kan datamaskiner også styre X10 enheter installert i et hjem.

ActiveHome


ActiveHome programvaren tillater felles hjem oppgaver som skal automatiseres fra en sentral datamaskin. Hendelser kan programmeres i henhold til en tidsplan. I morgen, for eksempel, ActiveHome kan settes til å automatisk slå seg på en kaffekanne og sakte heve lysene. Andre programmer kan kjøres i løpet av dagen, tilpasset til de vanlige aktiviteter i hjemmet.

I tillegg til planlegging, kan ActiveHome styre enheter på etterspørsel. Fjernkontroller kan brukes til å utløse "makroer" eller grupper av handlinger. En nøkkelring fjernkontroll, for eksempel kan brukes til å slå på alle lysene og åpne garasjeporten. Alternativt kan ActiveHome svare på bevegelsesdetektorer satt opp rundt i huset, automatisk skru lysene på hvis en person kommer inn i rommet. Programvaren kan grensesnitt med ethvert stykke maskinvare designet for X10 hjemme automasjon protokollen. Du finner det på X10.com.

PowerHome


PowerHome inkluderer programvareverktøy for hjemmeautomatiseringsoppgaver, samt grensesnitt som gir brukerne kontroll selv når de er borte fra hjemmet. Et bredt spekter av X10-kompatible enheter støttes, inkludert lys, overvåkingskameraer og lydenheter. PowerHome kan skape event tidsplaner og slå på noen X10-enheten på et bestemt tidspunkt. Programvaren inneholder også stemmegjenkjenningsteknologi, slik at brukerne kan snakke talekommandoer stedet for å bruke manuelle fjernkontroller.

For huseiere som reiser, kan PowerHome nås eksternt ved hjelp av flere forskjellige metoder. Brukere med en "smarttelefon", slik som en Blackberry eller iPhone kan koble til fra hvor som helst til programvaren og styre X10 enheter. Hjemmet kan også overvåkes og styres fra en hvilken som helst datamaskin som er koblet til Internett. Å endre termostatinnstillingen mens du er på ferie, for eksempel, et hus kan bare logge seg på PowerHome nettstedet og endre innstillingene. Du finner det på Myx10.com.

Easy X10


Easy X10 er designet for å forenkle vanlige hjemme automasjon oppgaver som enheten kontroll og lys dimming. I motsetning til enkelte andre fullfunksjons programvare kontrollpakker, fokuserer Easy X10 på bare noen få oppgaver, men gjør disse funksjonene lett å forstå og bruke.

To generelle typer automatisering, "timer" og "logikk", kan stilles inn med Easy X10. Den første, tidtaker, kan hvilken som helst tilkoblet X10 enheten som skal aktiveres på et bestemt tidspunkt på dagen. Dette gjør at lys for å slå automatisk på når huseiere kommer tilbake fra jobb, for eksempel. Timere kan også brukes mens brukerne er borte, simulere normale rutiner og gi hjemmet en "bodde i" utseende for å avskrekke innbruddstyver. Logiske hendelser aktiveres av triggere, som for eksempel bevegelsessensorer. For eksempel, kan Easy X10 logiske kontroller vente på bevegelse for å bli oppdaget i oppkjørselen, slå på utvendig lys, og deretter slå dem av igjen etter en forhåndsinnstilt tidsperiode. Du finner det på Easyx10.com.

HomeSeer


HomeSeer programvare kan planlegge arrangementer og utløse X10 enheter i enkelte perioder. Det primære fokus i programmet, er imidlertid på å gi ekstern kontroll mens brukerne er borte fra hjemmet. Programvaren kan nås fra en hvilken som helst datamaskin som er koblet til Internett, inkludert håndholdte enheter som smarttelefoner og iPhones. Statusen for alle X10-enheter kan være lett tilgjengelig og enheter kan slås av og på etter behov.

HomeSeer omfatter både stemmegjenkjenning og tekst-til-tale-evner. Disse funksjonene gir brukerne håndfri tilgang til programvaren. Et hus som er drivende, for eksempel, kan du bruke en tilkoblet smarttelefon å bare si en kommando uten å ta øynene bort fra veien. HomeSeer kan også brukes med X10-kompatible overvåkingskameraer, viser video fra huset til en tilkoblet datamaskin plassert hvor som helst i verden. Du finner det på Smarthome.com.