Hovudside

Hvordan Grow Peas i blomsterkasser

by Walther

Hvordan Grow Peas i blomsterkasser

Erter er en kul-sesongen vegetabilsk best plantet tidlig på våren. Gartnere som er engstelige for å få vokse etter en lang vinter og sette en premie på plass kan få en jump start på sesongen ved å plante erter i windowboxes. Dverg varianter er best egnet til windowboxes, som de tar opp mindre plass mens produsere rikelig med erter. Tom Thumb er en dverg utvalg som har eksistert siden 1850-tallet, vokser bare til en høyde og spredning av 12 inches, og produserer en overflod av pods.

Bruksanvisning


•  Skrubb ut vinduet boks med en 10 prosent blekemiddel-til-vann-løsning og en svamp. Blekemiddel vil drepe bakterier, sopp og insekt egg og larver som kan være belegg på overflaten. Sørg for at dreneringshull i bunnen av boksen er åpne og fungerer.

•  Fyll blomsterkasse med høy kvalitet, lys plantejord som inneholder slow-release gjødsel. Container planter trenger ekstra næringsstoffer fordi jordvolumet er relativt liten i forhold til en hage. Fukte jorda grundig, før vannet renner fritt fra dreneringshull i bunnen av boksen.

•  Plant dverg rekke ert frø 1 til 2 inches dyp, 1 til 2 inches hverandre i vinduet boksen. Klapp ned jorda fast med hånden for å sikre god kontakt. Frøene vil spire i 7 til 10 dager.

•  Sett vinduet boksen utendørs i fullt solen. Vann når jorden er tørr i en dybde på 2 til 3 inches, noe som kan forekomme ofte i grunne kasser. Dverg erter trenger ikke staking eller gjødsling. Forbered deg på å velge din første pods i ca 56 dager.