Hovudside

Grønne Worms på Mine Pepper Planter

by Walther

Grønne Worms på Mine Pepper Planter

Ormer kan være den mest ødeleggende pest å invadere dine pepper planter. Fordi de blander inn med løvverk, grønne ormer ofte ta gartnere med overraskelse. Ormer vil angripe alle deler av planten, hindrer paprika dannes på riktig måte. Kjemper disse ormene er ikke bare frustrerende for hjemmet gartner, men kostbart i tapt råvarer. Lære å gjenkjenne grønne ormer som tære på paprika tidlig vil hjelpe i riktig forsvar av din avling.

Tegn på en invasjon


Fange ormer før de gjør for mye skade vil bidra til å redde en avling. Tegn på en grub angrep inkluderer uvanlig liten paprika og gul, syke utseende løvverk. Larvene er enda mer ødeleggende som de tygger på blader og knopper, hindrer dette paprika fra forming. De forlater også hull i paprika selv. Dette er den klar indikator på ormer i hagen din.

Tobakk hornworm


En vanlig pepper pest er tobakk hornworm larven. Tobakksvermer Linné er en stor grønn orm med en rød anal horn - fett og opp til 4 inches lang. Den har syv hvite linjer som kjører sidelengs nedover kroppen. Den hornworm er mer vanlig i det sørlige USA, og spesielt utbredt i nærheten av Gulf Coast.

Steppefly


En annen grønn orm foretrakk paprika er Steppefly. Spodoptera exigua kan finnes over hele USA. Som det er mindre sannsynlighet for å overvintre i regioner som fryse, er det mer vanlig i sørstatene. Armyworms pleier å være grønn dorsally, rosa eller gul ventralt og har en hvit stripe sidelengs. Ofte til stede er en rekke mørke flekker. Disse larvene lever av både blader og frukt.

Ledelse


Kvinnelige møll kan legge opptil 80 egg om gangen, og så mange som 600 egg i en ukes tid. Sjekk planter ukentlig for tidlig deteksjon av ormer. Hvis funnet, er bruken av insektmidler berettiget. Når larvene når en halv tomme eller mer, er de motstandsdyktige mot insektmidler. Fordi riktig timing er en faktor, er full dekning av anlegget og riktig dosering viktig.