Hovudside

Perennial grønnsaker planter

by Walther

Flerårige grønnsaker kan du plante en hage en gang, deretter høste avlingen fra det år etter år uten ytterligere planting. Mens mange grønnsaker er årlige planter, er det flere flerårige grønnsaker som er egnet for de fleste hjem hager. Perennial vegetabilske planter er ofte attraktivt samt spiselig, noe som gjør dem en nyttig erstatning for dekorative blomster i senger og grenser.

Asparges


Asparges lever i 15 år eller mer, noe som gir en frisk grønnsak avling hvert år over den tiden. Spydene høstes når de når ønsket lengde, vanligvis rundt 7 inches. Asparges planter produserer i opptil seks uker på forsommeren. Asparges kan plantes blant dekorative blomster i senger eller det kan gis en egen permanent plass i grønnsakshagen.

Tre Kålen


Også kjent som spaserstokk kål, tre kålen er en del av Brassica familien. De ser ut som miniatyr palmer med en lang, tynn stilk og en bunt av blader brus fra toppen. Høste bladene i høst og bruke dem på samme måte som alle andre kokte grønn i mange retter.

Rabarbra


Rabarbra stilker ligne selleri bortsett fra at de er en strålende rød og de produserer store blader. Bladene inneholder oksalsyre og er giftige, men stilkene brukes i mange retter og er også søtet for bruk i paier og syltetøy. Rabarbra lever opp til fem år. Bare en tredjedel av anlegget er høstet i et gitt år så nok er igjen til å fortsette å produsere den neste sesongen.

French Sorrel


Fransk sorrel er en grønn grønnsak som en gang plantet vil fortsette å produsere i hagen din på ubestemt tid. Bladene har en Lemony smak og brukes som både en urt og som en frisk grønn. Innhøstingen foregår starter i midten av sommeren og varer til plantene dø tilbake i sen høst. Mens blomsten stilkene er vanligvis fjernet for å oppmuntre sitron smak, da igjen på plass bladene blir litt bitter og egner seg i oppskrifter ringer for bitter sorrel.

Artisjokk


Artisjokker produsere kulehoper av spiny blader. Mens bladene er tøff, når de er dampet de kan spises ved å skrape den kjøttfulle under av bladene. Hjertet av artisjokk er også dampet og spist eller brukt i en rekke oppskrifter. Artichoke ikke trives i områder med varme somre, som de høyere temperaturene oppmuntre til blomst raskere og stunt dannelsen av de spiselige artisjokker.