Hovudside

Kan jeg beskjære min Crabapple treet i sommer?

by Walther

Kan jeg beskjære min Crabapple treet i sommer?

Crabapple trær vanligvis ikke kreve mye i veien for beskjæring. Fra tid til annen kan du trenger å beskjære det å tillate mer lys for å nå sentrum av treet, og skal du alltid fjerne døde eller skadede grener, samt suckers og watersprouts, melder Ohio State University Extension. Sommeren er ikke vanligvis den beste tid for beskjæring, selv om det er tillatelig når det er nødvendig.

Anbefalt Time Frame


Ideelt sett bør du beskjære din crabapple treet sent i sovende sesongen, som strekker seg fra sen høst gjennom vinteren. Det optimale tidspunktet for crabapple beskjæring er senvinteren, men unngå beskjæring tidlig på våren fordi sårene ikke kan ha tid til å gro før våren vekststart, University of Minnesota Extension rapporter.

Summer Beskjæring


Mens du kan beskjære om sommeren, åpner du din crabapple tre opp til økte sjanser for å utvikle noen farsotter og sykdommer, inkludert bakteriell infeksjonspærebrann, råder Minnesota forlengelse. Hvis du må beskjære treet ditt i sommermånedene, alltid bruk skarpe instrumenter. For å redusere risikoen for treet å utvikle en sykdom, dypp beskjæring verktøy i alkohol mellom hvert kutt, North Dakota State University Extension Service råder.

Beskjæring på Planting Tid


Du kan plante crabapple trær i løpet av året, blant annet i sommer. Du trenger ikke å gjøre mye beskjæring ved planting tid, men du bør fjerne eventuelle skadde eller ødelagte greiner, samt suckers nederst på treet, University of Maine Extension råder. Ikke beskjære treet til å forme det ved planting tid, i stedet vente til neste sovende sesongen.

Årsaker til Beskjæring


Selv crabapple trær ikke krever mye beskjæring, er det noen situasjoner som vil kreve kutte tilbake noen grener. Først, alltid fjerne døde, skadde, syke eller ødelagte greiner så snart som mulig. Du kan også beskjære treet til å forme det og forbedre sitt utseende, men husk at en plante naturlige form og form er vanligvis best for sin vekst og helse, Universitetet i Minnesota Extension råder. Du kan kutte ned din crabapple tre hvis det er skyggelegging nærliggende planter og blomster, men bare beskjære så mye som er nødvendig.