Hovudside

Vanlige Orchids

by Walther

Vanlige Orchids

Orkideer kan finnes i alle land unntatt Antarktis. Orkideer krever lite stell og varer lenger enn de fleste blomster. Det er mange vanlige typer orkideer, inkludert epidendrum, Phalaenopsis, dendrobium og Vanda orkideer. Disse orkideer er vokst innenlands over hele verden.

Epidendrum


Epidendrums er den største gruppen av orkideer. Epidendrum orkideer er også kalt den fattige manns orkidé. De er billig og krever svært lite stell. Noen arter av epidendrums har en velduftende aroma. De blomstrer hele året, og har lange blomst perioder. En stilk av en epidendrum orkidé kan vokse mange blomster.

Phalaenopsis


Phalaenopsis orkideer er også kalt møll orkideer. Når i blomst de ligner møll tar flyturen. Phalaenopsis orkideer er rimeligere enn de fleste orkideer; de har også lengre blomstrende perioder enn de fleste orkideer. En typisk blomstrende periode kan vare mer enn fire months.They blomst i flere forskjellige farger - rødt, rosa, gul, lilla og hvitt.

Dendrobium


Dendrobium orkideer er den nest største arter av orkideer. Dendrobiums er veldig populære, fordi de er veldig solide blomster og kan trives i de fleste klima. Disse orkideer krever begrenset planting mellomrom og sterkt lys. Den blomstrende periode kan ofte vare så lenge som ni måneder.

Vanda


Vanda orkideer er tropiske orkideer. Vanda orkideer vanligvis blomstrer hver 2-3 måneder; blomstene ofte vare i to til tre uker. Kronbladene når i blomst er flat i utseende. Vanda orkideer har svært lange røtter og krever nitrogen-rik jord. Disse orkideer krever fuktige, fuktige omgivelser og ekstremt lyse klima.

Omsorg for Sunn Orchids


Orkideer er holdbare blomster, men de krever litt forsiktighet når det vokser. Regelmessig potting jord er uegnet for de vanligste typer orkideer. Voksende orkideer i jord som er en kompost mix med Sphagnum mose eller orkidé bark anbefales. Vann orkideer når jorden er tørr å unngå overwatering og rot råtne. Gjødsle orkideer en gang i uken for å legge til rette for sunn vekst.

Orkide Sykdommer


Orkideer er ettergivende planter, men de er ikke motstandsdyktige mot sykdom. To vanlige sykdommer som påvirker orkideer er blad nekrose og blomstre nekrotisk strek. Blad nekrose er ofte referert til som sort strek. Blad nekrose vises som mørke linjer på bladene. Blossom nekrotiske strek vises som mørke striper på blomster samt på bladene.

Omsorg for Syke Orchids


Når orkideer viser tegn til sykdom, bør du isolere infiserte planter. Transplantere infisert orkidé i en kompost-mix medium som er beriket og har soppdreper i det. Fjern infiserte blader og blomster ved beskjæring med hagesaks. Rene beskjæringssakser med alkohol for å unngå overføring av smitte til andre planter.