Hovudside

Best Medium for Moth Orchids

by Walther

Best Medium for Moth Orchids

Moth orkideer er Phaleanopsis, en av de mer vanlig og lettest å vokse orkide varianter. Moth orkideer er høye, og deres blomster kan vare i måneder. Orkideer krever en godt drenerende potting medium som ikke kompakt. Orkide røtter bør løst arrangert på mellomlang og har luftlommer i den porøse blanding. Du kan kjøpe orkide mikser som er greit for de fleste orkideer eller lage din egen med en kombinasjon av flere typer materialer.

Phaleanopsis Habitat


Phaleanopsis er innfødt til tropiske Asia. De kalles møll orkideer på grunn av de flate blomster som ligner møll. Disse plantene trenger fuktighet, men ikke våte røtter. Røttene må ha tilgang til fuktig luft, men de kan bli drept hvis de sitter i vann eller blaut jord. Chunky eller porøse medier er de beste valgene for å etterligne de naturlige vekstforhold av orkide i varme fuktige skoger. Potting jord eller tung kompost vil beholde for mye vann og holde soppsporer som trives i forholdene orkideen krever.

Materialer


Det finnes mange egnede materialer til å lage en møll orkidé medium. De kan brukes alene eller i kombinasjon med hverandre. Bark er nesten alltid en del av orkide medium. Granbark er lett og porøs og lett tilgjengelig. Sphagnum mose og pimpstein blandet med isopor og skum fylle ut resten av en orkidé blanding. Møll orkideer krever et medium blanding med mindre bark biter. Du kan også plante orkide i torvmose eller annet godt drenerende organisk materiale.

Vanning og Fuktighet


Moth orkideer krever luftfuktighet på minst 50 prosent. Dette kan føre til at dyrkeren å tenke planten trenger konstant fuktighet, men det er ikke tilfelle. Orkide skal vannes helt da media lov til å tørke ut. Dette hindrer sopp problemer og rot råtne. Mediene bør være den eneste delen vannes. Hvis vannet berører bladene, vil de misfarges. Orkide medier gir strukturen røttene må holdes ut av stående vann. Når du lager din egen blanding, bruker to deler av bark og én del hver av en organisk og uorganisk additiv.

Re-potting en Moth Orchid


Moth orkideer trenger å bli re-puttet når mediet er bløt og ikke lenger avløp. Barken vil brytes ned over tid og kan bli mer lik en svamp enn en fritt drenerende medium. Ta av orkide fra potten og dumpe ut det gamle mediet. Vask og sterilisere potten. Sjekk røttene for skader og beskjære av misfarget eller bløt vekst. Fukt ny bark blanding med kokende vann og la den avkjøles deretter tappe det. Sett orkide i potten og skyv bark blanding rundt den.