Hovudside

Hvordan Grow Chilli planter innendørs

by Walther

Hvordan Grow Chilli planter innendørs

Hvis du er ute etter å gå grønn og være litt mer miljøvennlig, er en smart måte å plante din egen grønnsakshage. Hvis du ikke har utendørs plass, kan en innendørs hage være like givende, og hvis du er ganske hendig på kjøkkenet, bonus dobler: Du vil redusere karbonutslipp og har rikelig med ferske råvarer på hånden. I tilfelle av chili peppers, er det en rekke tilgjengelige for anlegget, hver med sin egen distinkte smak garantert å krydre dine retter.

Bruksanvisning


•  Bestem plasseringen av hagen potter i ditt hjem eller rom. Tømme plass. Pepper planter trives i varme og fuktighet, så ha dette i bakhodet når du velger optimal voksende plass. Kjøkken er god innsats, forutsatt at det er nok sollys kommer gjennom vinduene for å legge ekstra varme til rommet og plantene er borte fra eventuelle ventilasjonsåpninger. Ellers kan det være lurt å vurdere å heve termostat et par grader.

•  Plasser potter på et flatt underlag og linje potten bunner med steiner eller terracotta. Fylle alle potter til sine topper med potting jord. Plante frø eller sted frøplanter i jord og vann til fuktig, være forsiktig med å oversaturate jord. Stokk dowel stenger vertikalt ned i jorda ved siden av der du plantet frø eller stiklinger.

•  Plasser din lyskilde om seks inches over grytene; du vil at lyset skal være justerbar for å imøtekomme veksten høyden på plantene. Chili planter er lette elskere, som krever minst 14 timer med lys om dagen.

•  Vann plantene dine hver to til tre dager, sjekke bladene for tegn på bladlus og andre skadedyr og behandle tilsvarende, gjerne med økologiske anti-pest spray tilgjengelig på de fleste hagearbeid butikker. Bruk snor til å feste plantene til dowel stenger når plantene nå tilstrekkelig høyde. Når paprikaen nå sitt fulle størrelse (som varierer på pepper type) og farge, er det tid for å høste.

Tips og advarsler


  • Kjøpe en justerbar leselampe og skifter lyspære med innendørs voksende pære skaper en utmerket lyskilde.
  • Chili Peppers inneholder en naturlig kjemisk kalt capsaicin som er en stor hud og øyne irriterende. Bruk gummihansker når du håndterer paprikaen for å hindre irritasjon.