Hovudside

DIY Hengsle Jigs

by Walther

Installere hengsler kan være en tidkrevende oppgave, spesielt hvis du har flere dører for å installere for prosjektet. Hengsler krever oppmerksomhet på detaljer ved merking og samkjøre monteringshullene på dører og dørkarmer. Du kan gjøre det samkjøre og merking prosessen mer effektiv ved å lage en jigg, som er noen butikk-laget verktøy som er designet for å gjøre et prosjekt mer effektiv og nøyaktig. Lag to jigger for din hengsel prosjekt, en til å justere og markere hengsel plassering på døren, og en til å justere og markere hengsel plassering på dørkarmen.

Bruksanvisning


•  Plasser one 1/4-by-3-by-12-tommers bord på en arbeidsflate, med en 3-by-12-tommers side hviler flatt. Mark en 3-tommers enden av brettet med ordet "slutt". Dette vil tillate deg å vite hvilken ende som skal plasseres på enden av døren.

•  Plasser en hengsel flatt på bordet, slik at ytterkanten av hengslene er i 3 inches fra slutten merket "end", ved hjelp av et målebånd. Markere monteringshullene på brettet med en blyant. Dette er døren jiggen. Markere dette med ordene "dør pilk."

•  Gjenta trinn 1 og 2 for å markere dørkarmen jiggen. Bruk bare den andre halvdelen av hengslene for å markere monteringshullene. Markere dette pilk med ordene "dørkarmen pilk."

•  Plasser hver jig styret flatt på bordet av en søyleboremaskin. Bore en 1/4-tommers hull gjennom styrene i hver blyant merking, ved hjelp av drill trykk utstyrt med en 1/4-tommers borekronen.

Tips og advarsler


  • Gjør jigger ut av hardtre, slik som lønn eller mahogni, slik at de vil tåle gjentatt bruk.
  • Bruk vernebriller når du bruker elektroverktøy for å bidra til å forhindre skader.