Hovudside

Trær som tåler varme og Wind

by Walther

Trær som tåler varme og Wind

Hvis du hage i et varmt klima som opplever sterk vind, velger store trær for nettstedet ditt nøye. Mange trær er utsatt for skader fra både høye temperaturer og sterk vind. Heldigvis, flere arter tåler begge forhold. Før planting noen trær, bestemme nettstedets sollys eksponering, jord pH og type, fuktighetsnivået og US Department of Agriculture Plant hardførhet Zone, og velge trær som best samsvarer med disse kulturelle forhold.

For Urban nettsteder


For trær til å trives i urbane områder, må de tåle luftforurensning. Den japanske Zelkova (Zelkova serrata) vokser til 80 meter høy og 50 meter bred. Dette løvtrær har stigende grener og tåler tørke og urbane områder. Dens løvverk blir oransje, gul, rød og lilla i høst. Japanske Zelkova trær foretrekker sol til delvis skygge og fuktig, godt drenert jord. De er hardfør i sone 5 til 8. sølv lind (Tilia tomentosa) når høyder til 70 fot med en 45-fot bred spredning. Den vokser best i full sol og fuktig, godt drenert jord, men tåler en rekke av jord, samt forurensning og salt. Hardfør i sone 4 til 7, har sølv lind mørk grønn til sølv blader som blir gule i høst. Det har attraktive grå bark.

For våt jord


Ikke mange trær tåler varme, vind og dårlig drenert jord. Unntakene er skallet sypress (Sumpsypresslekten distichum), som vokser opp til 100 meter høye med en smal, 30-fots spredning. Dette oppreist, løvfellende bartre har en pyramideform og myk, grønt bladverk som blir brun til oransje i høst. Skallet sypresser vokser godt i full sol og tåler en rekke av jord, fra våt til tørr å komprimeres. De er hardfør i sone 4 til 9. Den grønne ask (Fraxinus pennsylvanica) vokser raskt til 60 fot med en 30-fots spredning. Den har 12-tommers-lange, sammensatte blader som blir gule i høst. Dette drought- og salt-tolerant tre foretrekker full sol og våt til tørr jord. Det er hardfør i sone 3 til 9.

For full sol


Velg sol-elskende trær for områder med hele dagen lang eksponering. Gullregnen treet (Koelreuteria paniculata) er hardfør i sone 5-9 og vokser best i full solen. Det tåler en rekke jord og vokser til 40 meter høye med en bred, 35-fots spredning. Dette løvtrær har ruffled blader som blir oransje og gul i høst. Den produserer lange panicles av gule blomster i sommer. Den Shumard rød eik (Quercus schumardii), et løvtre, vokser til 60 meter høye med en 60-fots spredning. Denne pyramideformede treet har 8-tommers-lange blader som blir rød og gul i høst. Den foretrekker full sol og tåler et spekter av jord, fra leire til fuktig. Shumard røde eiketrær er hardfør i sone 5 til 9.

For fuktig jord


Noen vind- og varmetolerante trær trives i fuktig, men godt drenert, sider. Den kinesiske pistache (Pistacia chinensis) vokser til 40 meter høye med en side, 35-fots spredning. Dette løvtrær vokser best i sol og fuktig, godt drenert jord, men tåler tørre og dårlig jordsmonn. Dets sammensatte bladene blir lyse rødt, oransje og gult i høst, og kvinnelige trær produserer blå til røde frukter. Kinesiske pistache trær vokser i soner 7 til 9. røkelse sedertre (Calocedrus decurrens) er hardfør i sone 5 til 8. Den foretrekker sol til lett skygge og fuktig, godt drenert jord. Denne eviggrønne vokser sakte til 70 fot med en smal, 20-fots spredning og har blank, vertikal, mørkegrønne bladverket. Denne koniske treet tåler tørke og et utvalg av jordsmonn.