Hovudside

Tegn på Bark Beetle

by Walther

Barkbiller er ansvarlig for drapet på millioner av hektar med furutrær over den amerikanske Vesten. Ifølge United States Department of Agriculture, er barkbille angrep på epidemiske proporsjoner. Barkbiller angreps trær som er stresset; det vil si trær som ikke får nok lys, næringsstoffer eller vann på grunn av både naturlige og menneskelige faktorer. Stressede trær produserer et sammensatt oppdaget av barkbiller, som gjør dem i stand til å lokalisere og kolonisere treet.

Misfarging av Pine Needles


Den mest åpenbare tegn er fading farge, som begynner på toppen av treet; en sunn mørk grønn først slår en blek grønn, deretter et strå gul, deretter rust rød. Ifølge University of Arizona College of Agriculture og biovitenskap, vil dette progresjon ta flere måneder, men etter den tid treet er rød, vil det være død, og fargen vil falme som nålene begynner å falle av.

Pitch Tubes


Når en sunn eller ganske sunt treet er angrepet av barkbiller, er dens eneste forsvars banen, eller harpiks, utstråler den inn i hullene boret inn i den ved billen. Dette produserer bek rør, dokumentert på stammen av "små popcorn lignende masser av saft", ifølge den amerikanske Forest Service. Noen ganger, er en sterkere treet i stand til å avverge et angrep, og pitch rør vil være hvitaktig i fargen. Oftere, billene angripe i hopetall og treet kan ikke produsere nok harpiks for å redde seg selv; disse bek rør vil være krem ​​til mørk-røde farge. Noen svært stressede trær, trær som får mindre vann, er ofte ikke i stand til å produsere harpiks i det hele tatt og er helt prisgitt den barkbillen.

Kjedelig Dust


Den virkning av barkbiller tygging barken for å angi et tre produserer kjedelig støv som noen ganger er synlig på bark og ved foten av treet. Et vellykket angrep vil forlate den mørke-rød kjedelig støv som blander seg med banen, noe som gir pitch rør på et berørt treet sin karakteristiske farge.

Gallerier


Tunnelene billene tygge i treet, under barken, kalles gallerier. Den kvinnelige barkbiller legger egg i gallerier under treets ytre bark. Når eggene klekkes, larvene tunnel unna egg-legging gallerier og fødte sitt eget nettverk av gallerier, som får større og større etter hvert som de vokser. De vil etter hvert dukke opp fra barken på treet som voksen barkbiller. Galleriene er synlige ved peeling bark bort fra de døde treet. Ulike barkbiller har ulike opptredener til sine gallerier, og denne informasjonen brukes til å identifisere arter av barkbillen.

Blå-Stain sopp


I tillegg til å forårsake skade ved å mate på treet, barkbiller bære en blå flekk sopp som inhiberer treets produksjon av harpiks. Innen et par uker, sopp, kombinert med fôring, skader treet nok å kutte vannforsyningen til de øvre deler av treet, effektivt sulter treet av fuktighet. Soppen flekker veden av treet en avslørende blå-grå farge.