Hovudside

Slik fjerner Rust Flekker fra Terra-Cotta Fliser

by Walther

Slik fjerner Rust Flekker fra Terra-Cotta Fliser

Når rust kommer i kontakt med terra-cotta gulvet eller hvis en våt metalloverflate har stått der for å sitte, er rust flekker igjen bak. Terra-cotta er en naturlig stein, som legger til skjønnhet og stabilitet til gulvet. Som tilfellet er med de fleste naturstein overflater, må rustflekker trekkes ut av terra-cotta mens du gjør så lite skade som mulig til naturstein.

Bruksanvisning


•  Hell sitronsaft på en ren klut. Dryss salt over sitronsaft. Legge duken, sitronsaft og salt siden ned, og la den sitte på rust flekken for en par minutter for å trekke den ut.

•  Skrubb sitronsaft og salt gni inn i rustflekk på terra-cotta fliser, løft deretter kluten av flis overflaten. Tørk av med en ren klut fuktet med vann. Sitronsaft og salt blanding ofte vil være nok til å fjerne lys overflate rust flekker.

•  Lag en grøtomslag for å fjerne mer set-i rustflekker på terra-cotta fliser. Brett en papirhåndkle til en størrelse som vil passe over hele rustflekk. Fukt tørkepapir med rust fjerning væske, og hell kiselgur på toppen av rustfjerner.

•  Drypp litt mer rustfjerner på kiselgur inntil pulveret er konsistensen av en tykk pasta. Plasser grøtomslag, substans side ned, på rustflekk. Sette et lag med plastfolie over grøtomslag.

•  La grøtomslag på plass over rustflekk i opptil 48 timer slik at den kan trekke rustflekk ut av flis. Begynne å sjekke for å se om den rustflekk har løftet så snart som tre timer etter legging grøtomslag ned.

•  Fjern grøtomslag fra terrakotta-fliser overflaten, og tørk flisen ned med en fuktig svamp. Tørk av flis med en ren klut.

Tips og advarsler


  • Plasser dalbaner, spisebrikker eller andre beskyttelsesmaterialet under metallgjenstander som sitter på dine terrakottafliser å beskytte dem mot rust overføring.
  • Unngå å bruke blekemiddel for å fjerne rust flekker fra flis. Det vil slå de rustflekker gul og kan skade terra-cotta.