Hovudside

Hvordan Gjødsle Marigolds

by Walther

Hvordan Gjødsle Marigolds

Marigolds legge utbrudd av farge og tekstur til hager, gangveier og hvor som helst du planter dem. Disse allsidige ettårige vanligvis gjøre like bra i bakken som de gjør i potter eller blomsterkasser. For å støtte sin oransje og gul-fargede blomster og oppmuntre dem til å vokse robust, noen gartnere gjødsle dem. Befruktning leverer marigolds med noen av de ernæringsmessige elementer de kan mangle og også oppfordrer dem til å blomstre for en lengre sesong.

Bruksanvisning


•  Vent ca 7 til 10 dager etter at du har transplantert de ringblomster i bakken før du gjødsle, hvis du har kjøpt dem som frøplanter. Eller vente til sine røtter nå sidene og bunnen av beholderen, hvis du plantet dem i en gryte. Timing er alt når det kommer til fôring ringblomster, som gjør dette til feil tid kan vise seg å være ubrukelig og noen ganger til og med skadelig.

•  Strø gjødsel rundt marigold planter, hvis du bruker en granulær formasjon. Start ved røttene og jobb deg ut 2 til 3 inches, eller som instruert av produktets retninger. Stopp når du kommer til potten kanten, hvis ringblomster blir plantet i en container. Hvis du bruker gjødsel i flytende form, hell fortynnet gjødsel på jorda rundt plantene. Følg instruksjonene på produktets etikett for informasjon om hvordan mye å fortynne det. Bruk en gjødsel som har like mengder nitrogen og kalium. For eksempel, gjødsel med komposisjoner av 20-10-20 og 15-0-15 fungere godt. Bruk bare én eller veksle mellom de to.

•  Gjødsle dine ringblomster om hver fire til seks uker. Gjør du det vil gi plantene dine med noen næringsstoffer de trenger og holde dem vokser sterkt gjennom hele sesongen.

Tips og advarsler


  • Deadhead, eller fjerne, noen døde blomster på marigolds. Gjør du det gjør at marigolds å omdirigere sin energi til å gjøre mer blomstrer, i stedet for å kaste bort det på de brukte blomster.
  • Hold området rundt ringblomster som luke fritt som mulig. Ugress vil stjele næringsstoffer fra jorda.
  • Vann din marigolds når jorden blir tørr.