Hovudside

Økende fikentrær i Arizona

by Walther

Økende fikentrær i Arizona

Fiken er løvfellende frukttrær innfødte til Middelhavet og godt egnet til alle de fire store voksende soner i Arizona. Arboretet ved University of Arizona i Tucson har minst tre varianter av fiken, inkludert en, en Ficus carica eller spiselig fig, som kan dateres tilbake til 1930-tallet. Fiken gjøre gode dekorative trær på grunn av sin dypt flikete blader og kan ofte produsere to avlinger av frukt i en enkelt vekstsesong.

Bruksanvisning


•  Bestem deg for hvor du skal plante fikentreet med tanke på at, ifølge horticulturalists ved University of Arizona, er god jord den viktigste faktoren. Full sol er viktig som well.Test jord der du har tenkt å plante ved å grave et hull 8 inches bred og 32 inches dyp ved hjelp av et innlegg hull digger. Fyll hullet med vann og la det renne i en time før du fyller den igjen. Dersom vannet er gått 24 timer senere, har jorden god drenering. Også, plante fikentreet i et område der falt frukt ikke vil være for stor plage.

•  Kjøp din treet fra en hederlig barnehage. Be om et utvalg som passer best til din høyde, forventede vintertemperaturer og jordtyper.

•  Plant din fikentre ca 3 inches dypere enn det vokste i barnehagen. Skjær tilbake top vekst for å oppmuntre sidegreiner og redusere behovet for vann mens treet er å bli etablert. Smuldre jord brukes til å dekke røttene og tamp det godt for å sikre god kontakt. Vann godt etter planting.

•  Beskjær ditt etablerte fig, bruker beskjæringssaks eller beskjæring sag, bare for å fjerne døde eller syke greiner i hvert fall inntil treet når full modenhet. Etter det, tynn lett tidlig på våren for å stimulere til vekst.

•  Vann din Arizona fikentre hver tre til fem dager i alle perioder med tørke og mulch grunt rotsystem - et par meter bredere enn drypp linje av kalesjen - for å hjelpe jorda å holde på fuktigheten og minimere ugress som vil konkurrere med treet for næring og fuktighet.

•  Harvests fiken som de blir fullmoden, selv om du ikke har tenkt å spise eller behandle dem, for å minimere skadedyrangrep og bakke søppel.

Tips og advarsler


  • Lucy Bradley og Michael Maurer ved University of Arizona Cooperative Extension anbefaler Black Mission for høyder lavere enn 2000 fot og Brown Tyrkia for høyereliggende områder. Condria and White Kadota er to varianter godt egnet til varmt vær.
  • Ikke gjødsle fiken på planting.