Hovudside

Trumpet Lily Informasjon

by Walther

Liljefamilien er en stor en, bestående av hundrevis av forskjellige planter. Hver type lilje har sin egen distinkte forskjeller, selv om noen kan være subtile og vanskelig å skille. En populær rekke lilje som skiller seg ut fra mange andre er trompet lilje. Denne spesielle blomsten har et ganske unikt utseende og en interessant historie om hvordan det ble så populært rekke utenfor sitt hjemland.

Historie


Lilium longiflorum - oftere kjent som påske lilje eller trompet lilje - kommer fra Ryuku øyene i Japan. Ifølge en artikkel postet av Texas A & M University Institutt for hagebruk Sciences, trompet lilje først kom til USA rundt begynnelsen av det 20. århundre, men det var ikke før etter første verdenskrig at det ble populært. Etter angrepet på Pearl Harbor, ble de japanske import av trompet lilje pærer midlertidig avskåret som i sin tur gjorde blomstene mye mer ønskelig, for ikke å nevne lønnsomt for hjemmedyrkere.

Utseende


Stilkene av trompet liljer er lang, slank og grønt, i stand til å nå mer enn 3 meter i høyden. Ved forfall, har en trompet lilje stammen rundt 30 slanke blader, som varierer i størrelse fra 3 til 5 inches. Blomsten i seg selv er lang med hvite eller gule bladene og ligner den samme formen som en trompet, som er der det blir navnet.

Vekstkrav


Som med mange andre lilje varianter, trompet lilje trives i løs, fruktbar jord. Et tillegg av rik kompost til jorda er gunstig for noen lilje planting området, spesielt i områder med tett leire jord. Trompet lilje gjør best i et solrikt sted, selv om noen skygge er akseptabelt så lenge blomsten får morgensolen. Soggy jord kan føre til rot råtne i denne lilje, slik at den bare må vannes når jorda begynner å tørke ut.

Vanlige problemer


Trompeten er lilje utsatt for flere problemer, spesielt botrytis mold, limber nakke, rust, forlater puffy bladlus og råte. Riktig pleie og regelmessige anvendelser av soppmidler og plantevernmidler kan bidra til å eliminere risikoen for alvorlige problemer. Dessverre, kan eventuelle råteproblemer være vanskelig - om ikke umulig - å fikse uten varige skader på anlegget.