Hovudside

Wild Oat Weeds

by Walther

Wild Oat Weeds

Floghavre er en attraktiv, robust del av mange sørlige og kystlandskap, men for noen, disse hardfør dekorative gress er litt mer enn ugress. Det er sant at hvis venstre ukontrollert, vil floghavre utkonkurrere de fleste hageplanter, rane dem av næringsstoffer, vann og lys. Som blir sagt, en mana € ™ s luke er en annen mana € ™ s Wildflower, og mens mange ønsker å utrydde floghavre, noen aktivt dyrke dem ved hjelp av streamerlike blader og fontener av løvverk å legge til en avslappende aspekt til hagen.

Kjennetegn


Floghavre er en varm-sesong gress som blomstrer i US Department of Agriculture hardførhet soner 5 til 9. De høye, slanke stilker danne grasiøs, dype-grønne klumper som slår kobber i høst og blekemiddel til mørk rosa i vinter. Buntene av dette prydgresset spres ved jordstengler - en serie av underjordiske skudd som raskt kan strekke seg over et stort område i løpet av kort tid. Floghavre er også produktive frøprodusenter. Modne frø er lett spredt av vind, regn og dyr; som et resultat, kan floghavre våren opp over hele tunet. For disse grunner, mange anser floghavre å være aggressiv eller invasiv.

Bruksområder


Floghavre ikke begynne å vokse inntil været varmes opp om våren, men når de tar rot, danner de tørke-resistent, 3- til 5-fots klumper av løvverk som er ugjennomtrengelig for sommervarmen. I tillegg floghavre er tolerante av både dårlig jordsmonn og salt spray, noe som gjør dem til et ideelt valg for de som bor i nærheten av havet. Floghavre kan brukes til å hjelpe kontroll erosjon i skråninger og streame banker, eller for dekorativ effekt i blandede grenser og lave hekker. Sine piggete skjemaer, iøynefallende vårblomster og svaiende frø hoder legge tekstur kontrast til enhver landskapet.

Dyrking


Sow vill havre frø tidlig om våren. Velg et område i delvis skygge, hvis det er mulig, og begrave frøene under 1/4 tommers av løs jord. Hold jorden ved planting området fuktig til frøene spirer. Når gresset når 4 inches i høyden, tynne planter, forlater 18 inches plass mellom klumper.

Forebygging


De som anser floghavre en uønsket luke kan finne det vanskelig å fjerne plantene når de har etablert seg som sent-blomstrende skuddene er resistente mot mange ugressmidler. Trekke ugresset er like ineffektive som røttene er ofte omfattende og ekstremt tett. Å fjerne floghavre, klippe dem tilbake, fjerne så mye av bladverket som mulig, og deretter dekke det berørte området med flere ark med ugjennomsiktig svart plast eller en 4-tommers lag av mulch. Fullstendig mangel på sollys vil føre til de underliggende skuddene til å visne og dø.