Hovudside

Hvorfor planter har blomster som er lyst Coloured?

by Walther

Hvorfor planter har blomster som er lyst Coloured?

I naturen, planter 'særegne egenskaper som fargerike blomster pleier ikke å være genetiske ulykker, men er utviklet egenskaper som hjelper planter og dyr overleve i klimaet der de er mest vanlig. Forskerne observerer særegne atferd og egenskaper i levende ting for å prøve å finne ut i hvilken evolusjonær slutt disse egenskapene eller atferd utvikles.

Rolle i Pollinering


Konvensjonell visdom har holdt at en blomst lyse farger og sterke aromaer ble utviklet for å tiltrekke seg de dyrene som pollinerer blomstene. Utviklingen av sterke farger i blomster kan derfor bli sett på som en del av reproduksjon og overlevelse av blomstrende planter. En overflod av vitenskapelige bevis støtter tilsynelatende denne påstanden. For eksempel, planter, for eksempel gress og ugress, som er bestøves av vinden i stedet for dyr ikke blomstre blomster fordi de trenger ikke tiltrekke seg dyr å pollinere dem.

Naturlig Utvalg


Utviklingen av fargerike blomster er et klassisk eksempel på Darwins naturlige utvalg, ifølge New England Complex Systems Institute. "Hvis en blomst er sløvt farget, betyr det ikke reprodusere, og kjedelig farge genene forsvinne fra befolkningen,» heter det i NECSI webside på seksuell reproduksjon ", mens plantene med fargerike blomster reprodusere, slik at de gradvis gjøre opp mer og mer av befolkningen. " Noen dyr også vise dette naturlig utvalg av farger; for eksempel, har påfugler og haner utviklet lyse farger for å tiltrekke mates for seksuell reproduksjon.

Rollen til Pollinator


Dyret gjør pollinerende har en stor innflytelse på farger og dufter av blomster. Bier, for eksempel kan se rødt, men ikke gul eller blå; dermed blomstene bestøves av bier har en tendens til å være rød og ikke gul eller blå. Tilsvarende flaggermus er nattdyr, så plantene bestøves av flaggermus tendens til å åpne og blomstre om natten. Sommerfugler se godt, men har en svak følelse av lukt, så blomstene bestøves av dem er alltid lys og prangende, men nesten aldri har en sterk aroma.

Andre hensyn


Som i mange andre eksempler på evolusjonær logikk, det finnes unntak fra regelen. Noen plantearter som kanadiske tistel har utviklet seg til å bli bestøvet ikke av en enkelt art, men etter mange forskjellige arter. Dermed sine blomster vanligvis har et design som tiltrekker alle de artene som pollinerer anlegget, i stedet for bare én. Det virker som menneskelige biologer er ikke de eneste som er klar over denne genetiske mønster. Edderkopper er ofte funnet i nærheten goldrenrod blomster, som har utviklet seg til å bli bestøves av insekter som er alle naturlige mat kilder for edderkopper, som biller og veps.