Hovudside

Hvor lenge før Day Lilies Bloom?

by Walther

Hvor lenge før Day Lilies Bloom?

Den første daylily å åpne signaler ikke bare i slutten av våren, men i begynnelsen av en lang rekke blomst, med en topp midt på sommeren og fortsetter inn i høsten, avhengig av sortene i et flerårig grensen. Sorten trekk og klima bestemme blomst tid.

Gamle Daylilies


Gamle hage daylilies blomstret tidlig på sommeren og dekorert landets veikanter. De vokste overalt, tolerert tørke og overlevde transplantere når som helst i løpet av vekstsesongen. Dessverre, daylilies kom i bare to farger, oransje eller gulbrun, og gul, eller sitron-liljer. Deres scapes, grenene som bar blomster, hadde en tendens til å være leggy og deres gras blader begynte fading under sene sommerhetebølger. Fra disse to artene, Hemerocallis og H. flava, og noen få andre importerte asiatiske daylilies, kom den store variasjonen av sortar, eller kultiverte varianter, som finnes i dagens hager. Hver har sine spesielle egenskaper og blomst tid.

Moderne Kultivarer


Daylilies blomstre bare for en 24-timers periode, men noen ganger tar det en uke eller mer for alle blomstrer på ett scape å åpnes. Plante genetikere og daylily amatører har jobbet i 70 år for å skape dagens bredt utvalg av sortar. Ekstra tidlig (EE) sortar begynner å blomstre så mye som to måneder før den tradisjonelle gulbrun daylily blomst tid, kjent som mid-season. Bloom spenner forbi midt i sesongen til svært sent (VL) sortar som blomstrer tre måneder utover halve sesongen. Oppdrettere velge planter for maksimalt antall knopper på skaft, og plante re-blomstringen evne. Ved å velge sortar nøye, kan man gartner lage fire til fem måneder med kontinuerlig blomst.

Voksende Zones


Klima styrer også når daylilies blomstre. Daylilies begynne EE blomst i sørlige hager hvor vintertemperaturer sjelden faller under frysepunktet i mars eller april, mens EE sortar sjelden blomst i Nord før mai eller juni. På den annen side, VL sortar fullføre sin blomst i midten av august i sør, men kan blomstre til september i nord. Mai markerer toppen av midseason blomst i Sør og Nord ser midseason i juli. USDA hardførhet soner, basert på de laveste gjennomsnittlige vintertemperaturer, gi en guide til hardførhet og relativ blomst tiden daylily sortar.

Frø og Divisjoner


Planter dyrket fra frø kan ta ett eller tre år til å blomstre. Divided planter, derimot, har et forsprang på utvikling og krever en kortere tid å etablere sine røtter og samle de næringsstoffene som trengs for å begynne blomst. EE Planter fordelt på våren kan ikke blomstre før neste sesong, men VL sortar kan blomstre samme sesong hvis flyttet veldig tidlig og håndteres forsiktig. Dessverre, sammen med utvidet og forbedret blomst, daylily oppdrettere ofret noe av det røffe evne til å blomstre samme sesong som planter er delt, men de fleste divisjoner skal blomstre innen ett år etter transplantasjonen. Daylilies potte i barnehagen i høst og plantet i våren er ofte to eller tre år gamle planter. De blomstrer den samme sommeren forutsatt at de er gitt hva alle daylilies må utføre best: minst seks timer med sollys og en tomme av vann i uken.