Hovudside

Regioner hvor oliven og sitrusfrukter vokse

by Walther

Regioner hvor oliven og sitrusfrukter vokse

Oliventrær og sitrustrær vokser i noe lignende regioner. Begge tre varianter nyte varmt klima med mye sol, men varierer i de typer jordsmonn og terreng de tåler.

Jord Type


Sitrustrær vokser i områder med godt drenerende jord. De gjør det bra i sand eller leire jord, men trenger den rette kombinasjonen av vann, gjødsel og kompost avhengig av jordas vann oppbevaring. Derimot vil oliventrær vokser i steinete eller fjell territorier.

Klima


Oliventrær trives i tørre forhold lettere enn sitrustrær. Ifølge California Sjeldne fruktdyrkere, kan oliven håndtere full sol, sterk vind og bare månedlig vanning. Sitrustrær som sitron og lime kan vokse i tørre klima i Arizona, mens grapefrukt trær overleve bedre i tropisk klima, for eksempel Florida.

Amerikanske Regioner


Oliven- og sitrustrær dele regioner i store deler av det sørlige USA. Oliventrær tenderer mot tørre stater som California og Arizona, mens sitrustrær vokser i Florida, Texas, Arizona og California, avhengig av variasjon.

Internasjonale Regioner


Land i Midtøsten som Israel er kjent for oliven, som er middelhavsland som Italia og Marokko. Noen sitrustrær er innfødt til deler av Asia, samt tropiske regioner over hele verden.