Hovudside

Hva å plante i skyggen av en Southern Oak Tree

by Walther

Hva å plante i skyggen av en Southern Oak Tree

Levende eik (Quercus virginiana) vokser godt i det sørlige USA. Utmerkede eksemplarer av denne vakre skygge treet kan sees i byene i Sør-Carolina, Georgia, Texas og Florida. Flere badebukser og brede, grasiøse greiner gi live oak en høyde og spredning av 100 meter eller mer ved forfall. Velg planter for landskaps etter levende eik som er skygge og varme tolerant. Plante i beholdere nær stammen, eller i bakken mot den ytre delen av treet rot sone for best resultat.

Vinranker og Ground


Plant ground planter til raskt å fylle i skyggefulle områder under live oak hvor gresset ikke vil ta. Engelsk eføy er en rask dyrker og kommer i en rekke grønne nyanser. Det må årlig trimming for å holde den fra klatring og strang treet. Asiatiske jasmin er en annen god Creeper for planting etter yngre trær som ennå ikke har utviklet dyp skygge. Periwinkle sprer også raskt, med lyse blå blomster i lys til full skygge.

Stauder


Bregner og hosta vil komme tilbake år etter år etter sørlige eik. Det er bokstavelig talt hundrevis av Hosta varianter å velge mellom i en rekke grønne, grå og blå spraglete blader, og størrelser fra dverg til monster. Hostas har en kort periode med blomst, med høye stilker som våren fra midten av planten, som bærer bleke, klokkeformede blomster. Det finnes også mange arter av bregner å vurdere, med sensitive, kristtorn, tre og river bregne blir lett tilpasses sørlige strøk.

Årlige blomster


Plante skygge-elskende ettårige i containere for -innstillingen under sørlige eik. Dette vil holde deg fra å forstyrre treets røtter og planter fra å konkurrere med treet for næringsstoffer. Impatiens og begonier gjøre det bra i kjølige skyggen hvis du holder på fuktigheten i jorda, og legger sterke farger av rødt, rosa, hvit, lilla og gult. Lobelia, som har en tendens til å få sprø i solfylte områder kan legge til en kontrast blå med sine små, Vining blomster. Coleus har iøynefallende blomster, men fargerike, spraglete blader.

Perennial Flowers


Plante flerårige blomster sparsomt i henhold til live oak å unngå å forstyrre røttene. De vil formere seg på egen hånd og fylle på større områder over tid alt av seg selv. Caladium, Columbine og snikende phlox danner matter av blomster om våren, og kan enkelt plantet mot den ytre drypp sone av den sørlige eik, hvor de kan få litt solen. Fioler vises kort i vår, men også spredt gjennom grunne rotsystemer. Prøv å grave en fe ring av Narcissus pærer. Disse vil også dele og spre, tilbyr noen av de første oppblomstringer av året, før bladverket av sørlige eik fyller.