Hovudside

God Hydrangea for Oklahoma

by Walther

God Hydrangea for Oklahoma

Hortensia er kjent for sine store, vakre blomster og hardfør disposisjoner. Den Bigleaf hortensia (Hydrangea macrophylla), også kjent som fransk, japansk eller snøball hortensia, er et godt valg for Oklahoma klima og vekstsesongen.

Beskrivelse


Bigleaf hortensia har hvite, rosa, rød eller blå blomster. Det kan være en stor busk, vokser til å være 3 til 6 meter høy og 3 til 6 meter bred. Som navnet antyder, har dette anlegget store blader. Det er to hovedgrupper av bigleaf hortensia: hortensias, noen ganger kalt mopheads, som har store, snøball-lignende klynger av blomster; og lacecapes, som har Lacy jakt blomst klynger.

Krav


Anlegget, hører hjemme i Japan, vokser godt i US Department of Agriculture hardførhet soner 6 til 9. Oklahoma ligger i USDA sone 6 til 8, så dette hortensia er et godt valg for Oklahoma hager. Bigleaf hortensia trenger godt drenert fuktig jord og trenger litt beskyttelse mot ekstrem varme. De kan trives i delvis eller full sol; ideelle forhold kaller for morgensol og ettermiddag skygge. Før planting, arbeid kompost inn i topp 8 til 12 inches av jord. Vann grundig etter planting og holde det godt vannet, spesielt når først plantet. Bigleaf hortensia må bli befruktet flere ganger i løpet av vekstsesongen. I løpet av vinteren, dekke det med et ark eller teppe når temperaturen synker under frysepunktet.

Endre Blossom Farge


Blomsterfarge kan noen ganger bli endret fra rosa til blått og fra blått til rosa ved å endre den kjemiske sammensetning av jordsmonnet. For blå blomster, må jord for å være sure med en pH-verdi på 5,0 til 5,5. Ved å legge en halv unse av aluminium sulfat til én liter vann og bruke det til plantene etter vanning med rent vann, kan gartnere øke surhetsgraden i jorda til et passende nivå for blå. Det er vanskeligere å endre blått til rosa, men ved tilsetning av dolomittkalk til jord flere ganger i året, kan pH-verdien økes til 6,0 til 6,2, som er det nivå for rosa blomster. Velg gjødsel med en høy fosfor rente, 25/10/10, for rosa og en lav fosfor hastighet og høy kalium rente, 25/5/30, for blå. Hvite blomster vil alltid være hvit og kan ikke endres.

Tørking hortensia


Hortensiabusker kan kuttes når friskt å gjøre i buketter, og de kan også anvendes i tørre ordninger. De bør få lov til å tørke på busken og høstet etter at de har slått lys grønn med hint av burgunder og rosa. Etter plukke, fjerne bladene og ordne hortensia i en vase eller annen beholder. Blomstene kan være farget eller venstre naturlig.