Hovudside

Spirende & Raising en Lemon Tree

by Walther

Spirende & Raising en Lemon Tree

Sitrontrær er dyrket gjennom de tropiske og subtropiske områder av verden, og vil vokse utendørs i deler av USA med et varmt klima, for eksempel Sør-California, Arizona og Florida. Disse attraktive trær, som har blanke, mørkegrønne blader, hvite duftende blomster, og - selvfølgelig - sunshine-farget sitroner, er ikke vanskelig å spire fra frø og transplantasjon utendørs. Ved å følge noen enkle teknikker for frø spiring, planting og ettervern, kan du vokse en sitron treet i hagen din. Når det gjelder å plukke hjemmelaget sitroner, kan du imidlertid nødt til å være tålmodig - sitrontrær kan ta fra to til fem år å bære frukter.

Bruksanvisning


•  Velg tre sitron frø, i tilfelle en eller to klarer å spire. Skyll dem godt. Fyll 2-tommers potter med potting mix, og så frø halv tomme dyp, en til en pott.

•  Vann godt, inntil jorda er fuktig, men ikke vann-logget eller soggy. Dekke hver pott med en plastpose for å bevare fuktighet og fuktighet, og satt i lyse, indirekte lys i et varmt sted; det kan være lurt å bruke en varmepute selges spesielt for bruk under voksende skuffer. Sjekk jorda ofte for å sørge for at den holder seg fuktig.

•  Når spirene er noen inches høy og har to sett med ekte blader, transplantere dem til større potter.

•  Transplant sitron treet frøplante, eller stiklinger, utenfor når de er 6 inches høy. Velg et sted i full sol med fuktig, godt drenert jord med en pH på 5,0 til 6,0. Gi din sitron treet plass til å spre ut, men husk at det kan til slutt nå 20 meter høy. Pass på at det ikke er noen overhengende ledninger eller hindringer, og ikke plante din sitrontre innen 8 meter av bygninger, gangveier, gjerder eller septiktanker. Hvis plante mer enn én frøplante, plass dem 10 meter fra hverandre.

•  Vann din ung sitron treet jevnlig, holde jorda fuktig, men ikke våt. Overflødig vann fremmer sopp og rot råtne.

•  Påfør en 2-tommers lag av mulch, noe som gjør at det ikke trykker opp mot frøplante er stammen. Trekk opp ugress, hvis de kommer gjennom mulch, holde en klar sirkel rundt den unge treet.

•  Gjødsle en gang i måneden i løpet av våren og sommeren, med en høy nitrogengjødsel formulert spesielt for sitrustrær, etter at treet har nådd et år gammel. Ikke gjødsle det før da. Gjødsle hver to til tre måneder i høst og vinter. Anvende gjødsel i en sirkel med en 3-fots diameter rundt treet når det er små. Som din sitron treet blir eldre, befrukte et område dobbelt så stort treet baldakin.

•  Legg en mykorrhizasoppene behandling til jord i løpet av frøplante første år. Disse gunstige sopp som lever på røttene av trærne, hjelpe til med absorpsjon av vann og næringsstoffer fra jorda.

•  Bruk en blad, eller mindre element, blad spray tre ganger i året for å levere din ung sitron treet med essensielle jern, bor og magnesium.

•  Beskytt sitron treet med en velsittende tre teppe hvis en frost eller fryse er forventet; sitrustrær vil fryse på 28 grader, og sitroner er blant de mest kald-følsomme av alle sitrus. Ifølge Texas A & M University hjemmeside, tre tepper er svært effektive for å beskytte sitrontrær fra frost, men må være forsvarlig festet.