Hovudside

Vannfilter Basics

by Walther

Hvis du er i markedet for en vannrensing system, vurdere flere faktorer. Ikke alle vannfiltreringssystemer er de samme, f.eks. Så, det tar litt tid å velge den rette. Å gjøre det riktige valget avhenger av hvilken type vann du har og hvor mye penger du har tenkt på utgifter.

Lær om din Vann


Først, få en idé om hva slags vann du har. Ta kontakt med vannbehandling anlegget eller tett kontorer for å finne ut fakta om vannet ditt. Hvis du har hardt vann, noe som betyr mye oppløst jern og andre mineraler er til stede, et kalkfilter og filter er nyttige. Finn ut hvilke typer kjemikalier brukes til å behandle din vann og hva oppløste sedimenter er til stede. De fleste vann blir behandlet med klor og inneholder enten jern, cyster, kalk eller andre mineraler.

Velg en type filter


Den type filter du trenger, avhenger av hvilke deler av rørsystemet du filtrerer. Hele huset filtre vil filtrere alt vannet i hjemmet som det kommer inn gjennom innkommende vannlinjen. Dette filteret er generelt dyrere enn en kran eller dusj filter og kan koste $ 300 eller mer per mars 2011. Enkelttappekran og dusj filtre koste så lite som $ 30 og bare filtrere vann på at tappekran eller dusjhodet.

Technologies


Vann filtre bruke ulike typer teknologier for å rense vann. Omvendt osmose filteret benytter en to-trinns prosess for å fjerne store og små forurensninger. Vannet er faktisk filtrert to ganger. Karbon-baserte vann filtre stamme vann gjennom karbon for å suge opp kjemikalier og andre urenheter. Dette systemet er mindre kostbart og effektivt for hjemmebruk. Ultrafiolette filtre er en litt mer avansert. Systemet arbeider i forbindelse med en karbonbasert filter som stammer ut kjemikalier; lyset da dreper mikroorganismer. Denne type system er brukt i laboratorier og for avanserte anvendelser.

Installa


Installere en kran eller dusj filter er ganske enkelt; mest skru på underdelen av kranen eller dusjhodet. Hel-huset filtre må installeres av en rørlegger fordi de er installert mellom hoved vannlinjen og varmtvannsbereder. Omvendt osmose filtre er installert under vasken, og det tar en marginal mengde ferdigheter sammen med noen spesielle verktøy for å installere dem. En kraftig drill og skjæring bit er pålagt å installere kranen delen av filteret i vasken.