Hovudside

Slik angrer Gulfarging Fra Hydrogenperoksid på klær

by Walther

Hydrogenperoksid, en klar, tyktflytende væske med sterke oksidasjonsegenskaper, er ofte brukt som en flekkfjerner og desinfeksjonsmiddel. Imidlertid kan det også føre til gul-fargede flekker på klær og stoffer som krever rask og umiddelbar innsats skal fjernes. Det er viktig å jobbe på flekken så snart du ser det. Jo raskere den er behandlet, jo lettere vil det være å fjerne det.

Bruksanvisning


•  Dypp farget klut i en bøtte med vann for å hjelpe fortynne hydrogen peroxide flekken.

•  Legg en spiseskje med hvit eddik til en bolle. Dypp en ren stykke vaskeklut i bollen og utslette den gule flekken med det. La eddik å sitte i ca fem minutter. Skyll kluten med kaldt vann og tørk den gule flekken igjen før det er fjernet. Hell noen dråper oppvaskmiddel på flekken og skrubb flekken med en hard børste. Vask duken i vaskemaskinen eller hånd vaske kluten som normalt og la den tørke.

•  Legg en kvart teskje av en kommersiell farge remover til en halv kopp med kaldt vann hvis du ikke ønsker å bruke eddik. Dypp en ren vaskeklut i løsningen og bruke den til å utslette den gule hydrogen peroxide flekken. Fortsett blotting til flekken er borte. Hvitvaske kluten som du normalt ville og la det lufttørke.

•  Bruk natriumtiosulfat, hvis eddik eller kommersiell fargefjerningsmiddel ikke anvendes. Også kalt fotografisk fixer, denne kjemiske hjelper balanse bleking effekter og gjenopprette fargen. Den kjemiske kan kjøpes på jernvareforretninger. Legg kjemisk til en bolle, og dyppe en vaskeklut i oppløsningen. Klatt hydrogen peroxide flekken med dette vaskeklut og skyll med kaldt vann. Gjenta blotting skritt igjen til flekken er lysere eller fjernet. Hvitvaske kluten som normalt og la den tørke.

Tips og advarsler


  • Som natriumtiosulfat kan irritere hud, øyne og lunger, må rikelig utvises forsiktighet ved håndtering av kjemiske.
  • På grunn av giftigheten av natriumtiosulfat, veilede barn og kjæledyr når du bruker den.