Hovudside

Hvordan ta vare på Dyner

by Walther

Dyner gi varme og et attraktivt teppe for sengen. De fleste dyner består av en ytre tilfelle av dekorative stoff fylt med et varmt materiale, slik som nede fjær eller bomull eller syntetisk vatt. Noen dyner er vattert for å holde batting på plass, mens andre har et avtagbart deksel for å lette vask. Omsorg for dynen riktig, så den beholder sin loft og tar seg best, avhenger av materialene som brukes i dekselet og fylling.

Bruksanvisning


•  Gjør din seng daglig og legge dynen flatt over toppen av den oppredd seng. Dette sprer seg dynen slik at den kan lufte ut hver dag.

•  Finn stoff omsorg etiketten på Trøsteren. Dundyner med avtagbare trekk kan ha to etiketter - en på Trøsteren og den andre på dekselet.

•  Ta av dekselet en gang i uken, hvis det er aktuelt. Vask av dekselet med resten av sengetøy følger vaskeanvisningen på etiketten. Mest bomull og syntetiske dekker er vaskes i maskin på permanent trykk innstillingen.

•  Vask dyner uten avtagbart deksel gang i måneden hvis omsorg etiketten indikerer maskinvask er et egnet rengjøringsmiddel. Vask dyne på syklusen som er angitt på etiketten. Tørkes i tørketrommel på en middels varme innstillingen til batting er helt tørket innenfor.

•  Air dundyner og andre materialer som ikke kan vaskes i maskin månedlig. Heng dyne på en linje utendørs på en solfylt dag i fire til seks timer. Sollyset bleker lys beis og dreper eventuelle lukt-bakterier i sengetøy.

•  Oppbevar dyner i et pustende lin oppbevaringspose. Bruk en pose stor nok til å holde brettet dyne løst, som komprimere dyne under lagring kan ødelegge loft så det er ikke så fluffy neste gang du bruker den.

Tips og advarsler


  • Dundyner krever profesjonell rengjøring hver ett til to år. De fleste tørr rengjøringsmidler kan rydde ned. Bruk en solid dekning for å minimere mengden av jord som kommer inn i dyne så ned ikke krever hyppig rengjøring.