Hovudside

Har en spraglete Lemon Tree Have Thorns?

by Walther

Har en spraglete Lemon Tree Have Thorns?

Elsket for sin farge, smak og lys duft, sitroner (Citrus limon) har vært i dyrking i nesten 2000 år. I dag er de fleste sitroner i USA produsert i California, Florida og Arizona. Hjem gartnere har mange varianter å velge mellom, inkludert flere med spraglete frukt eller blader. Siden sitroner vokser godt i containere, kan nord gartnere dyrke sin egen, også. Sitrontrær utviklet torner som beskyttelse mot sultne rovdyr, men mange moderne varianter er nesten thornless.

Sann Lemons


Du er ikke sannsynlig å finne en vanlig gammel sitron treet på hagesenteret, siden de fleste trær som tilbys for salg er oppkalt sortar. Men hvis du gjør, hva du får er en 10- til 20-fots treet med skarpe torner på kvistene. Lys-gul frukt er tidvis spraglete med vertikale grønne, gule eller hvite striper.

Allen Spraglete Eureka Lemon


Den nesten thornless sitron sorten Eureka er vanligvis dyrket i kommersielle sitronlunder. Allen Spraglete er en sport av Eureka med både spraglete blader og frukt. Sitroner modnes til fast lys gul, men er noen ganger grønn og gul stripete når umoden. Bladene er grønne splotched med gult. Disse mellomstore trær har noen torner og produsere sin frukt på slutten av grenene, noe som gjør frukt-plukking lett.

Pink Lemonade


Dette svært dekorativ sorten har grønne og hvite spraglete blader som glitrer i sollyset. Som sin forelder Eureka, har Pink Lemonade noen torner. Treet er mindre enn andre varianter, noe som gjør det til et godt valg for containere og små verft. Den humpete frukt har grønne og krem ​​eller gule striper som falmer som frukten modnes. Kjøttet inni frukten er lys rosa. Det svært sure juice er ikke rosa, men. Pink Lemonade selges også under navnet Spraglete Pink Fleshed Eureka.

Lemon Tree Forholdsregler


Det er stor variasjon i thorniness med sitrontrær, selv blant trær av samme sorten. Inspisere trærne nøye før kjøp for å finne de minst vanskelige prøven. Lemon Tree torner er svært skarp og påføre ekle riper, så bruk hansker når du plukker frukten. Alltid vaske grundig etter håndtering sitrustrær, som oljen reagerer med sollys for å produsere en smertefull utslett.