Hovudside

Hva er meningen med Open-bestøves?

by Walther

Hva er meningen med Open-bestøves?

Åpen pollinering er naturlig krysspollinering av insekter, fugler, vind eller vann eller ved selv-pollinering fra mannlige og kvinnelige blomst deler på samme plante. Åpne bestøves planter har en tendens til å produsere frø som vokser inn etterkommere som tett ligner foreldrene. Disse frøene kan bli frelst fra år til år. Det motsatte av åpen pollinering, ifølge National Gardening Association nettside, er lukket pollinering. Dette er pollinering mellom to valgte foreldre stammer under kontrollerte forhold for å produsere hybrid frø. Frø fra hybrid varianter generelt kan ikke lagres fordi de kan være infertile eller vil produsere planter som ikke ligner hybrid.

Holde Planter Sann


Med åpne bestøves planter som naturlig krysspollinerer, den mannlige komponent (pollen) kommer fra en annen plante eller et annet felt, så det kan være betydelige forskjeller i den resulterende frø selv om anlegget generelle ser ut som foreldrene, ifølge National Gardening Association nettside. Frø gårder som vokser kryss-pollinerende planter som gulrøtter, brokkoli, rødbeter, mais eller squash må ta forholdsregler for å isolere sine avlinger i feltet for å holde varianter sanne å skrive. Self-pollinerende planter som bønner, erter, salat og tomater være tro til å skrive og er lettest for frø besparende gartnere å opprettholde over flere år.

Arvestykke Planter


Eldre varianter av åpne bestøves grønnsaker, ofte referert til som "arvestykke" frø, kan produsere planter som viser en stor genetisk variasjon, selv til sin størrelse og form. Frem til første verdenskrig, denne typen genetisk variasjon innen en rekke var normen, ifølge National Gardening Association nettside. Men planteforedlere ønsket mer jevnhet i frøet de solgte, så de begynte forskning på tvers av avl teknikker for å oppnå at ensartethet i sine åpne bestøves grønnsaker.

Hybrid Grønnsaker


I det første tiåret av 1900-tallet, plante biologer gjenoppdaget Gregor Mendels studier av erteplantegenetikk og hvordan egenskapene blir sendt videre til avkom og begynte å bruke sine teknikker for å skape den første hybrid grønnsaker som dukket opp like etter første verdenskrig I. Den første kommersielle hybrid suksess , ifølge National Gardening Association, var med søt mais, med flere forskjellige varianter på markedet ved midten av 1930-tallet. Planteforedlere begynte å bruke disse kraftige kryss avl teknikker for å forbedre andre typer grønnsaker til å produsere livskraftige, uniform, høytytende anlegg for kommersielle og hjemmedyrkere.

Hybrid Dilemma


Når en spesielt verdifull hybrid belastning dukket opp, oppdrettere måtte gå tilbake og gjenta korset i et forsøk på å få mer av det frøet, uttalte National Gardening Association. Som ikke alltid trene. Oppdrettere søkt å stabilisere unntaks hybrider gjennom etterfølgende generasjoner av tvang innavl inntil hybrid variasjon reproduseres sant å skrive. Mange av dagens populære åpen pollin vegetabilske varianter, for eksempel den klassiske Rutgers tomat fra 1937, var opprinnelig produkter av hybridisering ..

Hybrid Fordeler


Hybride frø kan gi visse fordeler til kommersielle og hjemmedyrkere, ifølge National Gardening Association nettside. Hybrider tendens til å vokse raskere og sterkere, bedre kan tåle ekstreme værforhold, har bedre sykdomsresistens og har høyere avkastning per plante. Men hybrid frø vanligvis koster betydelig mer enn open-bestøves frø, og du kan ikke lagre hybrid frø fra år til år.