Hovudside

Hvordan Grow Baobab Seeds

by Walther

Hvordan Grow Baobab Seeds

Baobab treet (Adansonia digitata) er en av Afrikas kjente og umiddelbart gjenkjennelige trær. Det er en av de største treslag på jorden, og er kjent for sin enorme bagasjerommet hovne med fuktighet for å holde det gjennom den tørre årstiden. Baobab trær er løvfellende tropiske-er som ikke liker frost og frysing, men de fungerer godt som houseplant rariteter eller innendørs bonsai i kaldt klima. Starte en baobab tre fra frø tillater dyrkeren å forme treet fra begynnelsen og akklimatisere det til inneklima enkelt. Heldigvis, frøene er enkle å spire, men de krever litt mer håndtering og forberedelse enn andre planter.

Bruksanvisning


•  Scar utside baobab frø skall. Frøene er nyreformede, så forsøker å arr på yttersiden av kurven, mot midten av frøet. Bruke en liten metall fil eller skarp kniv for å lage en nick gjennom overflaten av den sorte frøhylsteret. Ikke fjern for mye, bare nok til å se en liten hvit viser gjennom skallet.

Dette øker spiring priser og etterligner den naturlige prosessen med spiring i naturen, når frøet pelsen normalt ville bli brutt ned i fordøyelses sporet av et dyr som spiste en baobab frukt.

•  Bløtlegg frøene i varmt vann fra springen i 24 timer og deretter fjerne dem fra vannet og tørk dem av.

•  Bland en del sand og en del torvmose. Fyll plast potter eller frø brett opp til toppen med blanding og forsiktig fast den med hånden slik at overflaten er omtrent en fjerdedel til en halv tomme under kanten av potten.

•  Vann pottene og la alt av overflødig vann drypper ut av bunnen.

•  Poke et hull omtrent en halv tomme dypt i sentrum av hver pott. Du kan også lage rader i en skuff eller plante flere frø jevnt fordelte i en grunne potten med et bredt diameter.

•  Plasser ett frø i hvert hull eller jevnt fordelt en tomme eller så fra hverandre i skuffene. Dekke dem med potting blanding slik at frøene er begravet i en dybde på omtrent en halv tomme.

•  Vann jorda og la overflødig vann renne bort.

•  Plasser potten i et varmt og lyst, men ikke solrikt sted, for eksempel et par meter fra en østlig eller vestlig vindu. Frøene vil spire og begynne å spire i ca en uke til 10 dager. Holde jorda fuktig, men ikke våt. Når plantene nå 2 til 3 inches høy, pot dem i individuelle beholdere med godt drenerende jord og flytte dem til et lysere sted.

Tips og advarsler


  • Plante omtrent dobbelt så mange frø enn du ønsker å vokse. Baobab frø er ikke alltid pålitelig levedyktig.
  • Varmere temperaturer øke suksessraten og hastigheten på spiring. Hold jordtemperatur ved normal husholdning temperaturer rundt 65 grader Fahrenheit.
  • Unngå søkk våte grunnforhold og høy luftfuktighet. Dette forårsaker sopp sykdom å infisere spirene akkurat som de spire.
  • Bruk grunne potter eller barnehage frø skuffer for et stort antall frø. Potter som er for dypt eller har mye jord, holder for mye vann og holde seg for våt. For individuelle frø, 2 til 3 tommers potter fungerer bra.