Hovudside

Instruksjoner for Installere Takrenner

by Walther

Instruksjoner for Installere Takrenner

De fleste hjem takrenner er laget av galvanisert stål, aluminium eller vinyl, selv om noen teglsteinstak bruke leire fliser og noen eldre boliger har fortsatt tre takrenner. Uansett hva materialet er, hensikten er den samme: å samle vann rennende fra et tak og sende det til en downspout å være trygt rutet bort fra huset. Gutter stiler variere, men det vanligste er kalt K-stil, med en flat rygg, flat bunn og en front som kurver opp noe som ligner bokstaven K, med en leppe på toppen. Alle K-stil takrenner er installert omtrent samme måte.

Bruksanvisning


•  Planlegg nedløpsrør først. Finne dem på naturlige avslutninger, som slutten av et tak eller et hjørne hvor to taket linjene møtes. Space dem ikke mer enn 20 meter fra hverandre, i områder der vannet kommer ut i bunnen vil renne unna raskt, på en innkjørsel, verksted eller andre steder der det ikke kan komme inn i fundamentet eller skape problemer med stående vann. Tenkt nedløpsrør i hver ende av et tak lenger enn 20 meter, for å helling fra sentrum.

•  Velg ditt materiale. Vinyl er lett å installere, krever ingen maleri og lite vedlikehold, men ikke alltid se best på noen hus, og farger kan være begrenset. Galvanisert stål eller aluminium motstå rust og korrosjon og kan males for å matche huset trim. Alle tre materialer kommer i 10-fots seksjoner, som tilkobles for lengre kjøres; alle tre har endestykker og ferdige downspout åpninger og hjørneseksjoner.

•  Start installasjonen ved en ende bort fra en downspout på den lengste takrennen løp. Få på en stige og måle med et målebånd en tomme ned på konseptet eller overfor styret fra grus; kjøre en spiker med en hammer på det punktet og knytte slutten av en krittstrek for det. Gå til downspout plassering, klatre stigen, måle ned fra singel en avstand på 1/4-tommers for hver 10 meter av gutter; som ville være 1/2 tommers for en 20-fots rennesteinen, 3/8 for en 15-foter. Knipse et krittstrek mellom disse punktene for å markere en skråning for rennesteinen.

•  Bestem hvordan gutter materialet installerer; alle bruke kleshengere, men stilen varierer med materialet og produsent, så sjekk instruksjonene eller anbefalinger. Installere hengere langs skråningen og smekk takrenner inn i dem, hvis det Stilen brukes. Montere takrenne seksjoner på bakken og spiker på plass med pigg-og-beslag-kleshengere, lange negler drevet gjennom utsiden av rennesteinen og inne lange rør bredden av rennesteinen, inn takfotbordet. Knytte noen metall takrenner med kleshengere som passer inn i den ytre leppe og spiker eller skrue gjennom baksiden inn i konseptet.

•  Fest rette takrenner til hjørneseksjoner, trimming metall takrenner med tin klipp eller vinyl med et verktøy kniv eller klipp etter behov. Legg endestykker på alle terminer poeng; disse vanligvis gli over enden av takrennen. Koble nedløpsrør til forskudds åpninger i rennesteinen. Slå nedløpsrør mot huset med en albue rett under takrennen. Fest downspout til huset med stropper som spiker eller skru over tuten. Slå nedløpsrør ut fra huset med en annen albue ca to meter fra bakken.

Tips og advarsler


  • Helle en bøtte med vann i den øverste enden av en takrenne for å teste det; hvis det ikke flyter raskt og jevnt, se etter lekkasjer eller siger ned og korrigere dem.
  • Forsegle gutter leddene på innsiden av rennesteinen med caulk.
  • Installere metall drypp kant blinkende under helvetesild for å beskytte taket terrassebord og hjelpeveiledning vann inn i takrenner.