Hovudside

Anbefalt Watts for en Plant Lys

by Walther

Anbefalt Watts for en Plant Lys

Planter produserer sin egen mat ved hjelp av sollys eller, hvis dyrket innendørs, kunstig belysning. Mangel på tilstrekkelig lys forårsaker straggly, lys-grønn vekst og fall av de nederste bladene. For mye kan brenne blader, men er sjelden et problem innendørs. Mengden av lys som når et blad avhenger effekten av pære, fordi avstanden fra anlegget og antall timer lyset er på. Tolv til 18 timer daglig anbefales.

Fluorescent Lamps


Lysrør er de mest brukte plante lys. Billig og lett tilgjengelig, de produserer mer lys per watt strøm enn glødepærer. Førti watts pærer er vanligvis brukt, men høyere og lavere wattstyrker er tilgjengelige. Lyset fra kule-hvite pærer er mer blå, fra varmhvite pærer mer rød og en kombinasjon av begge typer er best for de fleste planter. En av ligaen med en reflektor vil gi mer lys per 40 watts pære enn en uten.

Lite lys plantene kan trives med to 40 watts pærer, uten en reflektor som er lagt inn en til to meter over dem. Du kan gjøre med en pære og noen lys fra et vindu. Medium-lys planter ville trenge to pærer så nær som seks inches.

Sun-kjærlig blomster og grønnsaker som er mest vanskelig å vokse innendørs. De trenger minst fire pærer, pluss reflektor, seks inches bort fra bladene. Selv med lamper med høyere wattstyrke, minsker lyset betraktelig med avstand slik at de nedre blader av tomat, for eksempel, ville være i skygge.

Frøplanter bør dyrkes med anlegget lys bare to eller tre inches over dem for å unngå legginess og velter.

For best lys, planter trenger å være plassert mot midten av et fluorescerende lampen ettersom endene av pærene avgir mindre lys enn midten.

HID Lights


Høy intensitet utladning (HID) lysene er dyrere enn fluorescents, produsere varme og bruker mye strøm, men kan gi deg opptil 1000 watt med lys, en nødvendighet for voksende tomater og andre planter som trenger full sol utendørs til blomst eller modnes frukten . De to typene er metallhalogenid og høyt trykk natrium. Metallhalogenider har sterke blå bølgelengder og er ofte brukt for løvverk planter, salat, urter og andre planter som ikke trenger å blomstre. Natrium har en høy mengde av det røde lyset som trengs for blomstring og fruiting. De beste lysanlegg har begge typer pærer til bredspektret vekst. Nyere pærer gi både røde og blå bølgelengder. Bruke 150-400 lamper watt for lav- og mellom lys planter, 600 eller 1000 watt for sol elskere.

LED Lights


Lysdiode (LED) lyser har fordelen av lavere energiforbruk, lengre levetid og lavere varmeeffekt enn gløde eller HID lys. Mest LED-lys, derimot, har en lysstyrke som er for lavt for voksende planter, selv om det er LED lys på markedet nå som rival lamper HID for effektivitet. En 300 watts LED-lys vil gi samme lys som en 1000 watts HID lampe, best for fruiting grønnsaker. Bruk en 90-150 watt LED lys for middels lys planter.