Hovudside

Hvordan å fjerne svarte flekker fra Carpet

by Walther

Hvordan å fjerne svarte flekker fra Carpet

Teppe flekker kan være bane av noen hus renere, men svarte flekker er langt og bort de verste lovbrytere. De er tydelig synlig på nesten hvert teppe, og noen aldri falme. Heldigvis, hvis du handle umiddelbart, det er skritt du kan ta for å fjerne dem (eller i det minste lette dem vesentlig). Metoder for fjerning vil variere noe avhengig av hva som gjorde flekken, men de første skritt for å fjerne mesteparten av sølt stoffer er universelle.

Bruksanvisning


•  Blot flekken med håndklær. Ikke gni ennå, så du kan spre flekken. Fortsett blotting til din håndklær komme unna ren.

•  Spray varmt vann fra sprut flaske på flekken. Dette er en god metode til å holde fra over-fukting av området. Du ønsker å unngå å få teppet polstring under våte, som som kan føre til mugg.

•  Gni flekken forsiktig i én retning med en svamp eller klut. Ikke gni for hardt eller skrubb frem og tilbake, da dette kan skade teppet fiber eller jobbe flekken dypere inn i teppet. Fortsett å gni forsiktig til flekken har blitt løftet fra teppet. Hvis dette ikke fungerer, går du til trinn 4. Hvis flekken er fjernet, gå videre til trinn 5.

•  Bland en av de nevnte valgfrie rengjøringsmiddel (eddik, teknisk sprit, vaskemiddel, eller ammoniakk) med vann i din sprut flaske. Additivet vil avhenge av typen av flekken. Bruk eddik (like deler vann og eddik) eller ammoniakk (1 ts. Til 1/2 c. Vann) løsninger på vannbaserte flekker som grafitt, tusj merker eller latex maling. Den vaskemiddel (1/4 ts. Til 1 qt. Vann) er utmerket for fettete flekker, for eksempel blekk, sminke, fargestoff eller neglelakk. Spray på flekken og gni forsiktig som du gjorde i trinn 3. Rubbing alkohol kan være nyttig på fettete flekker hvis vaskemiddel ikke helt gjøre triks. Den kan brukes på egen hånd, men gjelder alkohol med washrag i stedet for direkte til teppet som du ikke vil trenge mye. Skyll av noen renere du bruker og blot med vann.

•  Tørk teppe av blotting med papirhåndklær, og fortsette blotting til all fuktighet er fjernet.

Tips og advarsler


  • Ikke bruk rengjøringsmiddel som inneholder blekemiddel, da dette vil misfarge teppet.
  • Ikke bruk ammoniakk på noen flekken skapt av en syrlig substans som kaffe; dette vil skade teppet fiber.