Hovudside

Slik fjerner Rust Fra Keys

by Walther

Vi har alle nøklene til ulike former, størrelser og i mange forskjellige ting. Vi selv har lagret bort nøkler med glemte bruksområder. Men ofte brukt nøkler eller nøkler gjemt i en skuff eller verktøykasse kan bli rusten, og muligens ubrukelig. Metallet nøkler slår rusten når de utsettes for fuktighet i lengre tidsperioder. Du kan bruke et par enkle teknikker for å vaske av rust.

Bruksanvisning


•  Skrap av de rustflekker. Ta et kjøkken skurerondell eller en stålull og skrubb det mot rust. Denne prosessen fjerner vanligvis overflaterust. Bruk en liten albue fett for vanskelige flekker.

•  Påfør et smøremiddel. For rust flekker som ikke svarer til skrubbing eller skraping, påfør en liten mengde smøremiddel til rust på hver tast. Bruke WD-40 solgt i jernvareforretninger eller mineralolje. Spray på WD-40. Hvis du bruker mineralolje gjelde med et papirhåndkle. La smøremiddel suge inn, deretter skrubbe rust flekker igjen med stålull eller skurepute. Tørk ren.

•  Bruk hvit eddik. For tungt rustne nøkler, hell noen gram av hvit eddik i en bolle. Plassere alle de rustne nøklene i bollen. Vent 15 til 30 minutter. Etter nøklene har dynket i eddik, fjerne rust med en skurepute eller stålull. Artikkelen "Slik fjerner Rust fra Metal" på Edubook nettstedet foreslår å bruke eddik fordi dens asketiske syreinnhold bidrar til å fjerne oksidasjon fra mange metaller.

•  Påfør naval gelé. Kjøp naval gelé fra et hjem forbedring sentrum. Også kjøpe arbeidshansker. Med et papirhåndkle gjelder den sjømilitære gelé til rust på tastene. Vent minst 10 minutter og deretter skrubbe av rust. Naval gelé er nyttig for tøffe rustflekker fordi fosforsyre løser opp rust.