Hovudside

Hvordan lage en Floral Table Arrangement

by Walther

Hvordan lage en Floral Table Arrangement

En floral arrangement graner opp et bord eller en benk med naturlige farger og skjønnhet. De fleste blomsteroppsatser er laget med tre typer blomster som trekker oppmerksomhet. Disse er: knutepunkter blomster, som vanligvis er de større, fargerike de som skiller seg ut; linje blomster, som definerer den lengde og bredde av anordningen; og fyllstoffer, som fyller tomrommene i ordningen. En kombinasjon av alle tre typer sikrer et fantastisk arrangement.

Bruksanvisning


•  Rengjør glass eller krystall vase grundig. Skrubbe den innvendig og utvendig så det gnistrer, og deretter la det tørke. Når tørr, legg et jevnt lag av fargede klinkekuler for dramatisk effekt og fylle den 2/3 full av vann.

•  Spre blomstene på et bord foran deg og kast eventuelle skadede seg. Fjern blader og torner, hvis noen, fra det nederste 2/3 av hver stilk, ved hjelp av en skarp kniv.

•  Stå en blomst ved siden av vasen å bestemme stilk høyde. Hold stammen 2 inches høyere enn vase, kutte overkant av med en kniv, ved hjelp av et skrånende kutt. Cutting stammer i en vinkel tillater dem å trekke inn mer fuktighet, forlenge livet. Du ønsker å skape en avrundet, dome-formet arrangement, med disse fire sentrale blomster høyere enn de på sidene. Skjær tre andre blomster til samme høyde.

•  ordne de fire høyere blomster i hånden på en slik måte at hvert par er parallelle med hverandre. Disse fire blomster er de sentrale eller viktigste blomster. Hold stilkene godt og tilsett de resterende blomster rundt disse i sin tur til å danne en avrundet ordning. Plassere disse ekstra oppblomstringer 1/2-tommers til 3/4-tommers lavere enn de viktigste.

•  Hold stilkene godt og bruke et elastisk bånd for å feste dem sammen. Snu blomstene opp ned og trimme stilkene av de resterende blomster slik at de er like lange til de sentrale blomster.

•  Senk ordningen inn i vase. Sentrere den forsiktig så stilkene ligger tett mens de blomstrer spredt ut på toppen for å danne en kuppel-formet arrangement. Omgi blomstene med blader hvis du vil ha kontrastfarge og skjønnhet. Bruk magnolia blader, bregner eller andre brede blader for ekstra farge.

Tips og advarsler


  • Det er ingen måte å gjøre en floral arrangement. Vær kreativ og bruke forskjellige blomster med ulike lengder. Sett stilkene av babyens pust for varierende tekstur og farger.
  • Roser og nelliker fungere godt i blomsteroppsatser fordi de har harde stilker og er tilgjengelig i en rekke farger.
  • Vikle et bredt dekorativt bånd rundt vasen for ekstra effekt. Plassere duftelys rundt ordningen for en lunefull effekt.