Hovudside

Peach Tree Typer

by Walther

Peach Tree Typer

Fire grunnleggende typer av fersken treet produsere frukt med særpreg. Innenfor hvert tre typen er det mange arter av fersken treet avlet for spesifikke kvaliteter. Noen vanlige kvaliteter er forbedret motstand mot kulde og sykdom, bedre smak eller økt frukt avkastning. I motsetning til andre arter av frukttre, fersken trær av alle typer er selv pollinerende og ikke krever mannlige og kvinnelige par for å bære frukter. Gartnere som ønsker å legge fersken til deres årlige innhøstingen bør vurdere disse egenskapene når du velger et tre.

Smelte Type Peaches


Denne type fersken treet er preget av frukt som blir myk som den alderen. Når kuttet, denne type fersken later frynsete kanter. Gropene av smelte flesh typen fersken kan komme i enten Freestone eller clingstone typer. Freestone fersken har groper som lett kan fjernes mens clingstone groper ikke er så lett skilles fra den omkringliggende frukt. Smelter kjøtt fersken vanligvis har en rødere farge enn sine ikke-smeltende kolleger.

Non-Smelte varianter


Denne type fersken treet produserer en fast frukt som ikke mister sin fasthet over tid. Denne frukten er vanligvis brukes i kommersiell hermetisering og kjennetegnes av oransje frukt med svært lite rød farge. Denne typen tre produserer alltid clingstone fersken med frukt som er mindre utsatt for blåmerker.

Peento Peaches


Denne type fersken treet er en asiatisk utvalg som produserer flate eller bolle formet fersken. Peento trær produsere frukt med en eksponert gropen som er lett å fjerne uten å kutte i fersken. På grunn av deres uvanlig form denne type frukt er også referert til som en smultring fersken.

Nektariner


Nektariner er en form for fersken først oppdaget i det 16. århundre. Nektariner er en genetisk mutasjon av fersken som mangler fuzzy hår karakteristisk for en normal fersken. Nektariner er generelt mindre enn fersken og har større mengder kalium, vitamin A og C. Kjøttet av nektarin er vanligvis gul eller hvit i utseende. Selv om deres frukter er ganske annerledes nektarin trær er umulig å skille fra fersken trær i form av sitt utseende.