Hovudside

Hvorfor Luft luft ut av en Propan Tank?

by Walther

Om Propan Tanks


Propanflasker er forsterket lagerskip designet for å holde flytende propan ved ekstremt høyt trykk. De kan være liten nok til å bære hele eller stort nok til å inneholde tusenvis av liter. Propan er svært brannfarlig, og de vanligste bruksområdene for propanflasker er å gi drivstoff for grill, hjem og RV varmesystemer og industrielt utstyr.

Lettelse Ventiler og Propan Tank Trykk


Fordi propanflasker lagre flytende propan på et slikt høyt trykk, er de utstyrt med sikkerhetsventiler. Når trykket inne i en propantanken stiger til et nivå som kan være usikkert, vil luften automatisk blø ut gjennom denne ventil. I de fleste tilfeller, stiger trykket inne propanflasker når de sitter igjen ute på varme dager, som varmer opp luften fanget inne i tankene. Propan, som er tyngre enn luft, synker til bunnen av tanken, mens luften fyller toppen av tanken i nærheten av der sikkerhetsavlastningsventilen er installert. Uten en sikkerhetsventil, kan trykket av den varme luft som er fanget inne i en tank nå farlige nivåer ved høy-temperaturforhold. Hvis disse trykknivåer bygge til et bristepunktet, kan tanken briste, forårsaker en voldsom eksplosjon og produsere en stor risiko for brann.

Hvordan Propan Relief Ventiler Work


Stammen av en propantanken sikkerhetsavlastningsventil er innpakket i en tung metallfjær. Fjæren er kalibrert slik at trykket vil holde avlastningsventilen lukket når trykkforholdene inne i tanken er normale. Hvis og når trykket stiger til et punkt hvor den er lik spenningen press på fjæren, kan imidlertid ventilen til å åpne noe som automatisk luftes ut av tanken, og avlaster trykket. Et hørbart hvesende støy kan bli hørt kommer fra en tank som lanserer press på denne måten. Ventilen vil bare åpne helt hvis trykket inne i tanken støt betydelig. Når ventilen åpner hele veien, gjør det ofte en høy lyd, og den trykkluften ut svært raskt. Selv om dette er av design som en sikkerhetsforanstaltning, kan den noe voldelig handling av en sikkerhetsventil som springer åpen plutselig skade ventilen. Propanflasker med sikkerhetsventiler som har fullt åpnet bør inspiseres umiddelbart for skade og mulig service av en utdannet tekniker.