Hovudside

Vannmelon Peperomia Care

by Walther

Native til tropisk Amerika, vannmelon Peperomia (Peperomia Argyreia) er en lavtvoksende flerårig mye dyrket som en potteplante. Den har hjerteformede blader med vekslande som ligner på huden av vannmeloner, derav felles navn. De grønne eller hvite blomster dukke opp fra stedet av bladstilken på oversiden av bladene og ligner rotte fortellinger.

Lett


Vokse vannmelon peperomias i lyse, indirekte lys, for eksempel en øst- eller vestvendte vinduet. Flytte dem vekk fra vinduet innendørs for å unngå direkte eksponering for sollys i sommermånedene, men holde dem i sterkt lys eller spraglete, vannmelon lignende striper på bladene vil visne. Hvis du flytter dem utendørs i sommermånedene, dyrke dem i skyggen.

Vann


La jorda av potte peperomias å tørke ut mellom hver vanning og deretter vann godt, før jordsmonnet er grundig gjennomvåt. Holde potte peperomias for fuktig kan føre til rot eller stamme råte, samt en ikke-parasittsykdom kalt ødem, som gjør hevet, kork-lignende hevelser på bunnen av bladene.

Gjødsel


Gjødsle peperomias med måte, som de foretrekker jord som ikke er altfor fruktbar. Mate dem en gang hvert halvår med vanlig potteplante gjødsel blandet med halve styrken er anbefalt av produsenten. Fôring peperomias kan føre til overdreven vekst.

Dyrking Notater


Hold peperomias vokser litt potbound, som de liker å bli overfylt i sine potter. De gjør også utmerkede tilskudd til terrarier eller oppvask hager. Peperomias er lett å forplante med stiklinger; bladene danner røtter når det tas som petiole borekaks.