Hovudside

Hvordan ta vare på Pryd Lillies

by Walther

Hvordan ta vare på Pryd Lillies

Pryd liljer skape en masse av strålende farger som gir liv til enhver verftet. Selv om de ser ut som de er vanskelig å ta vare på, liljer er overraskende hardfør og trives i nesten alle godt drenerende jord. Opprette en hage oase som er full av farge er lett med pryd liljer, som de er tilgjengelige i et bredt spekter av farger.

Bruksanvisning


•  Velg et område i full sol eller delvis skygge. Liljer gjøre det bra i skyggefulle områder, så lenge de får direkte sollys i flere timer hver dag. Unngå områder der stående vann forblir etter våren dusjer eller regnskyll. Lilje pærer råtner lett når de utsettes for for mye vann.

•  Forbered jorden. Grav et hull som er 10 til 12 inches dyp og fjern eventuelle steiner eller annet rusk fra jorda. Legg generøse mengder kompost eller annet organisk materiale for å forbedre jordas tekstur og drenering. Legg benmel til bunnen av hullet og blande den godt med jorden; Følg beinmel anbefalte søknaden rente på emballasjen.

•  Plant lilje pærer med roten-end ned i enten vår eller høst. Selv lilje pærer er allment tilgjengelig i høst, vil de gjøre det bra hvis plantet i løpet av våren. Plante små knoller til en dybde på 2 til 4 inches, og større pærer 4 til 6 inches dyp. Verifisere planting dybde og avstand på pakken.

•  Dekk pærene med skitt og fast det ned med hendene for å fjerne eventuelle luftlommer. Vann grundig og holde jorda fuktig til ny vekst vises. Når skuddene er 3 til 4 inches høy, gjelder pære gjødsel til matjord og vann.

•  Spread naturlig mulch rundt liljer å opprettholde kjølig jord og selv fuktighet. Liljer ikke krever vanning med mindre sesongen er varmt og tørt.

•  Fjern brukte blomstrer, men unngå å kutte mer enn 1/3 av stammen. La løvverk å forbli til den dør av naturlig. Planten trenger de næringsstoffene som produseres av denne løvverk å bygge sterke pærer for neste sesong.

•  Del pærene hvert fjerde eller femte år for å forbedre helsen til liljer og skape nye lilje senger. Bare løfte pærene og transplantere dem til et nytt område.

•  Mulch med flere inches av høy eller halm i løpet av vinteren for å beskytte pærer fra været. Ta av mulch på våren for å tillate ny vekst plass til å vokse.