Hovudside

Hvordan Grow asiatiske liljer i Canada

by Walther

Hvordan Grow asiatiske liljer i Canada

Asiatiske liljer er en hybridiserte arter av Lilium familien. De kommer i en rekke farger og produsere mindre blomster som varer over en lengre periode enn andre lilje arter. Disse liljer er et attraktivt tillegg til grenser, skog tomter, rock hager og terrasse containere, og legge til farge når du planter dem ved siden av rosebusker og dekorative gress.

Asiatiske liljer er hardfør til USDA sone 3 og vokse fra 2 til 4 meter høy. Du kan starte dem fra pærer eller kjøpe planter fra en barnehage. Plante løker i tidlig høst før første frosten, eller sent på våren, etter siste frost. Plante liljer i fruktbar, godt drenert jord som er nøytrale til sure.

Bruksanvisning


•  Velg din planting området. Liljer gjøre det bra i sol eller skygge og ser best i grupper på tre til fem. Hver pære i en gruppe bør være 8 inches bort fra den neste, og hver gruppe bør være 3-5 meter fra hverandre. Enkelte planter trenger åtte inches plass rundt dem.

•  Grav et hull to til tre ganger lengden av pære, sikrer dette en frost vil ikke skade dem. Strø en kopp benmel inn i bunnen av hullet.

•  Sett pærene i den utarbeidede hullet. Sett på jord, bryte ned eventuelle klumper. Forsiktig fast jord for å sikre at ingen luft lommer holde seg rundt pærene.

•  Vann løkene til jorda er fuktig, men ikke gjennomvåt. Gjødsle med en organisk eller lavt nitrogen granulær gjødsel, såsom 5-10-10, når plantene har brutt i jordoverflaten. Bruk en murskje for å arbeide omtrent 1 kopp av gjødsel i jordsmonnet rundt bunnen av anlegget.

•  Påfør mulch til en dybde på 2 inches over pærer for det første året. Så lenge det er tykk, årlig snødekke, du trenger ikke å mulch hvert år.

Tips og advarsler


  • Asiatiske liljer vil vokse som stauder i de fleste deler av Canada. For kaldere klima, grave opp roten ballen av anlegget tidlig i høst. Pakk den i en klut og plassere den på et kjølig, mørkt rom. Dette vil holde den i dvale til våren, når du kan plante det etter siste frost.