Hovudside

Økende grønnsaker i Nord Georgia

by Walther

Økende grønnsaker i Nord Georgia

Georgia kan deles nord til sør av en linje som går fra Augusta i øst til Columbus i vest. Denne linjen er den omtrentlige grensen mellom anlegget hardførhet sone 7 i nord og sone 8 i sør. Klimaet i Nord-Georgia er utmerket for vegetabilsk hagearbeid med lange varme somre og rikelig med nedbør. Området har en lang vekstsesong med kald hardfør vekster som løk plantes så tidlig som Jan.15.

Bruksanvisning


•  Velg et nivå, godt drenert sted i hagen din som får åtte til 10 timer med direkte sollys om dagen. Plasser de tre innsatsen for å markere hjørnene av en liten tomt. Bruk hakke og spade for å fjerne eventuelle torv, ugras og andre planter inkludert røttene.

•  Løsne de beste 4 til 6 inches av jord med spade, og spre ca 4 inches av kompost eller husdyrgjødsel over hele tomten. Bland dette inn i den løsnet jord med spade, og vente tre eller fire dager før planting. Dette vil gi det organiske materiale en sjanse til å bryte ned i jordsmonnet. I fjellene nord Georgia, er tung leirjord vanlig. Mulching sjenerøst mellom radene av hagen din ved hjelp flis eller strimlet bark vil bidra til å forbedre den generelle kvaliteten på leirjord.

•  Lag en tegning av tomten for å planlegge utformingen av de grønnsakene du velger å plante. The University of Georgia Extension utgir en hendig vegetabilsk planting diagram med detaljert informasjon om rad mellomrom og frø tetthet for de mest populære typer og varianter. Figuren gir også planting datoer og typiske dager til forfall for Nord-Georgia (se Ressurser). Alltid orientere rader nord til sør for bedre lys eksponering. Plant høyere grønnsaker som mais og pole bønner på nordsiden av hagen, slik at de ikke skal overskygge mindre varianter.

•  Nivå ut tomten med rake, og identifisere rad med staver og streng i henhold til tegningen. Trekk jorda inn i en jordhaug ca 6 inches høy langs lengden av hver rad. Unge planter vil få bedre drenering vokser i hevet jord og mindre konkurranse fra ugress. Plante frø langs toppen av haugen ved å følge anvisningen på pakken om riktig avstand og dybde.

•  Bruk en hageslange for å vanne hagen din med en fin misting spray etter planting for å holde både frø og jord fuktig. Dette bør gjentas så ofte som mulig før plantene har spiret. Grønnsakshagen vil trenge minst en tomme av vann per uke i tillegg til misting. Nedbør gir vanligvis tilstrekkelig vann i Nord-Georgia med gjennomsnittlig årlig nedbør i gjennomsnitt mer enn 50 inches over det meste av regionen. Hånd vann etter behov i tørkeperioder. Luke hagen ofte, og sjekk de unge vegetabilske planter ofte for tegn på insektskader eller sykdom.

Tips og advarsler


  • Georgia har mange forskjellige typer jord, og det er verdt å ha en jord test gjort flere måneder før planting. Din lokale fylke forlengelse kontor kan arrangere en jord test og gi råd om de beste endringer gjelde basert på resultatene.