Hovudside

Hvor lenge for Dogwoods til Flower?

by Walther

Hvor lenge for Dogwoods til Flower?

Dogwoods (Cornus spp.) Er kjent for sine karakteristiske dekkbladene, eller modifiserte blader, så vel som for deres attraktiv form. De mest kjente artene er sannsynligvis den blomstrende Dogwood, eller Cornus florida, ifølge Clemson University. Blomstringstid av Dogwood trær varierer litt i henhold til arter og sorten. Miljøhensyn kan også påvirke hvor lang tid det tar for dogwoods til blomst og hvor lenge de blomstrer sist.

Etablering


Dogwoods generelt er trege til moderat dyrkere. På grunn av dette, en Dogwood treet kan ikke blomst inntil den er godt etablert. Lengden av tiden det tar for en Dogwood å bli etablert, kan beregnes ved å måle diameteren på stammen, i henhold til University of Florida. Hver tomme tilsvarer mellom seks måneder og et år. Så kan en nyplantet tre som har en 4-tommers bagasjerommet ikke får etablert seg i fire år på det meste, eller det kan begynne blomstringen i to år.

Blooming Periode


Dogwoods blomstrer tidlig på våren. Avhengig av klima, de kan blomstre så tidlig som i mars eller så sent som i mai. De gule eller hvite blomster er faktisk liten og ganske ubetydelig. I stedet er det de hvite eller rosa bracts som omgir blomstene som gjør trærne så attraktiv. De prangende bracts vare i ca to uker før slippe fra treet.

Kultur


Miljøforhold kan påvirke når og hvor lenge dogwoods blomstre. Disse trærne ikke vokser godt i full sol, men heller trives i flekkete eller delvis skygge. For mye sol vil svi dem og stunt vekst og blomst produksjon. Nitrogen-rik gjødsel vil oppmuntre løvverk vekst, men hemme blomstringen. Faktisk, er det best ikke å gjødsle treet i det hele tatt i løpet av det første året etter planting. Beskjæring på feil tidspunkt kan fjerne blomsterknopper - bare beskjære etter treet blomstrer og bracts frafalt. Gi om en tomme av vann hver uke, spesielt hvis det er ingen nedbør. Til slutt, sørg for at sorten er riktig passform for klimaet. Noen typer Dogwood trær er ikke veldig kaldt hardfør og vil ikke trives i kaldere voksende soner som Midtvesten, ifølge Purdue University.

Problemer


Andre problemer foruten miljøhensyn kan påvirke blomstrende vaner av dogwoods. Trærne er utsatt for en rekke sykdommer og insekt skadedyr. Anthracnose er en soppsykdom som noen ganger dreper vill dogwoods. Det sprer seg i vannet og er mest alvorlig i løpet av vått vårvær. Brune flekker på bladene og bracts og cankers kan dannes på grener. Beskjære av berørte områder av treet og spray treet med et soppmiddel. Dogwood borer er en bille som også kan drepe unge eller svake dogwoods. Larvene av denne møll fødte inn i treet, forårsaker død grener og noen ganger hele treet. Insektmiddel er noen ganger ineffektiv hvis larvene er beskyttet under barken. Unngå å skade treet og ikke beskjære tidlig på våren, da dette kan skape åpninger for larvene.