Hovudside

Hvordan å grave opp elefantører til å lagre for vinteren

by Walther

Elephant Ear eller Colocasia Esulenta vanligvis vokser i tropiske og sub-tropiske regioner i verden. Disse hurtigvoksende, stor Planter gjøre det bra i rike organiske jord og trives i halvskyggelagte steder med høy luftfuktighet. De kan ikke tolerere minusgrader. Når de store knoller utsettes for frysing, vil pærene slå grøtaktig og må kasseres. Ved å følge en enkel prosess, kan du lagre pærene hver vinter og plante om våren når alle trusler om frost er over.

Bruksanvisning


•  La de store bladene å bli brun, typisk etter det første lyset frost. Skjær bladene og grønne stilker tilbake med en saks. Legg igjen en kort del av stammen spirende fra lyspæren.

•  Grav de store pærer fra bakken med en spade. Grave spaden i jorden godt unna der du tror anlegget kan være. I de fleste tilfeller vil pære har delt, og det vil være mer enn en pære i bakken. Rist skitt fra de lavere røttene av pære etter at du trekker det fra bakken.

•  Tørk pærene ved å plassere dem i et varmt område med mye luftsirkulasjon. En hel dag i denne typen miljø bør være tilstrekkelig.

•  Dekk pærene med en tørr lag med torv mose, vermikulitt eller sagflis. Oppbevar løkene i et varmt og tørt sted og holde røttene av pære tørr. Hold pærene godt unna noen minusgrader.

Tips og advarsler


  • Hvis du planlegger å forlate pærene i bakken for vinteren, sikre at området er godt drenert. Dekke løkene med et tykt lag av halm for å hindre at kald luft fra å fryse i bakken hvor løkene er plantet. Soggy bakken vil råtne pære i løpet av vinteren.